Możliwe że kiedyś na kwiatach były same OURW2250. Było ich 60 sztuk (jest 59, jeden zniknął kilka lat temu, jak zbudowano nowy most). Estakadę Pomorską/Ul Gdańską budowano w latach 1968/ 70, a oddano do użytku dopiero pod koniec 1972r. Kwiaty były od pętli przy basenie Górniczym do ul Energetyków. Pamietam jak w 1991r po raz pierwszy tamtędy przejeżdżałem, wieczorem i te kwiaty świeciły. Były tam niemal same kwadratówki, OURW2250 występowały pojedyńczo, i wydawało mi się że zał9ożyli je, zastępując uszkodzone kwadratówki. Raczej mało prawdopodobne, by podczas usodowiania kwiatów pozostawiono stare oprawy, chociaż i to możliwe w PRLu. Kwadratówki juz wówczas nie były w najlepszym stanie. wiele nie miało kloszy, te co miały to zazwyczaj brudne, w wielu tez świeciły LRFy. Nie pamietam czy były to kwadratówki z pierwszych lat produkcji czy te nowsze, z 5ma zaczepami, wtedy nie zwracałem na to uwagi.
Dodam jeszce że w tych OURW na słupach widocznych na zdjęciu obecnie można spotkać LRFa 250 i 400 w jednej oprawie.