a dawno nie widziałem tak fajnych zdjęć

a zrób nam jeszcze takie ?

amisiek napisał(a):Gdyby tak wymienić źródła w tych oprawach na Nowym Świecie na MH (niestety świeci tu soda i to bardzo mnie boli, bo to w sumie reprezentacyjna część miasta)... Swoją drogą na pozostałej części Traktu Królewskiego są oprawy Schreder Albany i nieco różnią się od tych.
Paweł napisał(a): Na Nowym Świecie zamiast zmiany źródeł planowana jest wymiana opraw Lampara LL40 na Albany aby Trakt Królewski docelowo miał jednolite oprawy ze źródłem metalohalogenkowym na Pastorałach Warszawskich.
Paweł napisał(a):Najpierw musi się skończyć gwarancja na II etapie Krakowskiego Przedmieścia czyli za rok, wtedy całe oświetlenie przejdzie we władanie ZDM czyli miasta i będzie będzie można zrealizować ten plan Naczelnika Wydziału Estetyki Przestrzeni Publicznej.
Paweł napisał(a):Znając uwielbienie arch. dr Domaradzkiego do lamp sodowych miasto teraz obroni się przed taką sytuacją. Na placu Trzech Krzyży [..] muszą być wg wytycznych latarnie Pastorały Warszawskie (repliki najstarszego modelu jakiego pozostałości są na placu po rzezi PRL-u) z oprawami ze białego światła
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości