Paweł napisał(a):Są to SGS203/250 z lat 2002-2003 więc jaka nie była by oprawa ciemno nie będzie. Dziś pewnie zastosowano by inne oprawy.
Ale nie jest to zła oprawa, tylko w niektórych chyba zebrało się trochę syfu. Jak wracaliśmy w nocy Wałem to akurat jechała ekipa z podnosnikiem i konserwowali, więc pewnie umyli też klosze w niektórych oprawach. Generalnie Wał jest dobrze oświetlony i raczej trudno mieć jakieś większe zastrzeżenia co do światła.
Paweł napisał(a):Od trasy Siekierkowskiej do Łazienkowskiej są Siteco SR a do mostu księcia J. Poniatowskiego są Strady, Ambasadory i SGS201.
Jeśli chodzi o oba odcinki Wału (ten oświetlony SGS i ten dalej oświetlony Siteco), to nie ma zbyt wielkiej różnicy, oba odcinki są dobrze i równo oświetlone.
Paweł napisał(a):Oczywiście pamiętam wąski Wał i Strady/Ambasadory na słupach ŻN bo często tędy jeździłem autobusem linii 147
Wąski Wał to była "atrakcja". Przez długi czas jeździłem do klubu żeglarskiego przy Wale, pamiętam jeszcze rtęciowe oświetlenie z buczącym dławikiem;), ba przez pewien czas pamiętam gdy dojeżdżało się do pętli w Zerżeniu i trzeba było przesiadać się na 158(?) do Międzylesia. Ale to dawno było, wtedy jeszcze młody byłem.
Paweł napisał(a):amisiek, świetne zdjęcia.
Planowany remont E.Plater to rok 2011 więc wylecą te betoniaki i Strady. Albany na Śniadeckich są od 2005 roku, jeszcze w tamtym okresie liczyła się tylko soda do oświetlenia ulic. Zzieleniałe wyszło światło MH z wielkich kandelabrów, Cieszynowi kiedyś wyszedł na zdjęciach odcień żarówkowy

Dzięki;)
Pewnie na E.Plater dadzą jakieś stylizowane, może Albany (bo tam blisko już jest). Czy przewiduje się jakiś retrofit MH w tych oprawach Albany na Śniadeckich?
Światło MH w kandelabrach wyszło zzieleniałe, bo chciałem uniknąć zażółceń od innych źródeł i całkiem czerwonej sody. Przy okazji jeszcze poeksperymentuję.
Na deser dorzucę kretynizm czyli fatalną żółtą iluminację budynku Politechniki - przez to budynek w ogóle się nie wyróżnia z całego placu, który tonie w sodzie...
Lubię dobre światło.