Zastanawiam się po co doświetlac osobną oprawą chodnik, który jest tuż przy jezdni?

amisiek napisał(a):Świetliku, oświetlenie wspomnianego parkingu to nie jest oświetlenie uliczne i już raz zostałem objechany za umieszczanie oświetlenia uliczek i placów, które nie należą do warszawskiego Zarządu Dróg Miejskich w temacie dotyczącym oświetlenia ulicznego w Warszawie. Dlatego ta decyzja o osobnym umieszczeniu wątku, bo oświetlenie tego parkingu nie ma nic wspólnego z ulicznym, w gestii miasta.
oskard napisał(a):Też sie zastanawiam, po co dwie oprawy na tak wąskim chodniku. Chcą oszczędzić - wywalają rtęć, a zastępują dwoma oprawami sodowymi, z których każda mniej więcej o połowę mniej prądu zużywa od rtęciowej. Czyli wychodzi na to, jak by nie wymieniali - żadnych oszczędności, a tylko zaśmiecają widok tym drażniącym światłem i to w nadmiarze.
amisiek napisał(a):W tle kwiat 3xStrada oświetlający skrzyżowanie Piłsudskiego-Konarskiego.
To samo w dzień![]()
amisiek napisał(a):Niestety jedynym źródłem białego światła w tej cześci Skarżyska są LRFy w klasycznych oprawach, reszta tonie w sodzie. Wśród nowych opraw są głównie Strady i Malagi, ale zdarzają się modernizacje z użyciem nowych 70tek z ZM Mesko (takich, jak na Borze, to całkiem niedawno musiało być zrobione, bo wszystko jest bardzo świeże, aż się błyszczy).
amisiek napisał(a):Niestety łyżki, które świeciły na dojeździe do dawnej części krajowej siódemki, zostały zmalagowane, podobnie sam dojazd i kawałek obwodnicy jest teraz oświetlany tymi brzydkimi oprawami.
leon0785 napisał(a):
amisiek napisał(a):Trumienka (po lewej) i zdezelowana łycha (po prawej) nawet dają radę. W tle dalej uliczna Strada z sodą.
wojtek0423 napisał(a): Kwiat 3xStrada jest ale na skrzyżowaniu ulicy Piłsudskiego-Krasińskiego
wojtek0423 napisał(a): Malagi występują tylko na trzech ulicach a większość opraw to strada, leda i OZS 70.
wojtek0423 napisał(a):W tle świeci LEDA nawet na dziennych fotkach ją widać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość