Kontynuacja kroniki zmian, w ramach kronikarskiego obowiązku uznałem, że jako, że przedstawiałem już foty stanu przed zmianą zrobione z użyciem obiektywu 85mm to warto przedstawić też analogicznie zdjęcia po zmianie, na początek ul. Śląska z dnia 09.05.2020:

Władysława IV z 06.05.2020, choć pełen 10-ramiennik i trzy kolejne kwiaty przy Batorym na tych zdjęciach są widoczne w dalekim tle to warto zapamiętać, że to był przedostatni lub ostatni dzień kiedy tamte konkretne sztuki miały komplet sody:

Między 07/08.05.2020, a 12.05.2020 była ciekawa sytuacja, że 10-ramiennik był już w pełni zledyzowany, lecz wsród 6-ramiennych jedna sztuka wyróżniała się kombinacją dwóch LEDów i czterech sodówek, zdjęcia robione różnymi obiektywami w różne dni:

13.05.2020 unikat został zunifikowany z resztą:

Wracając do wieczornych zdjęć z wcześniejszą datą to uchwyciłem kwiaty na przeciwnym końcu Władysława IV które wtedy miały sodę i jak dziś rano jechałem autem do pracy to nadal jeszcze ją miały (oczywiście w ciągu dnia mogło się to zmienić):

Aleja Marszałka Józefa Piłsudskiego nadal nie ruszona:

Z Piłsudskiego jest ciekawa sprawa, że zasilanie kwiatów jest podzielone na różne obwody startujące osobno, zdjęcie komórkowe z początku marca przedstawiające część kwiatów zapaloną, a część nie, chwilę po zrobieniu zdjęcia odpaliły pozostałe:

Z kolejnych zmian należy wymienić podmianę Strad na LEDy w oświetleniu pieszego łącznika między Śląską, a Władysława IV z tunelem pod torami, zdjęcie z 09.05.2020:

Dla porównania 16.05.2020:

Zmiana też już dotknęła ul. Warszawską, nie mam jeszcze aktualnych zdjęć, lecz mam zdjęcia z 12.05.2020 zrobione tuż przed zmianą:

Dla przypomnienia stare zdjęcia z 2013 z sodą w akcji:

Wzięto się też za parkówki. Sodowe OZPR oświetlające wejścia do tunelu pod Morską zlokalizowane koło kościoła i ul. Zakręt do Oksywia (sama ta ulica też już zledyzowana) zostały wymienione na jakieś UFO. W centrum zaś wzięto się za mleczne kule i zainstalowano takie samo UFO:

Odnośnie OURW z MH, komórkowe zdjęcia na których widać, że OURW wymieniono na LEDy, tak samo jak SGS na Morskiej:

Ciekawa sytuacja jest na fragmencie ul. Chylońskiej gdzie po jednej stronie stronie ulicy zamontowano LEDy w miejscu Strad, a po drugiej nadal są sodowe Luny. Nie jest to już pierwsza tam sytuacja kiedy to dwie strony rządziły się osobno, kiedyś tam była kombinacja Strad i opraw Disano Susa, aż w pewnym momencie podmieniono Disano na Luny nie ruszając owych Strad które przetrwały tam do niedawna.