Jako, że zbliża się koniec sierpnia to warto podsumować wielki projekt LEDyzacji Gdyni gdyż ostateczny termin realizacji projektu przypada właśnie na koniec sierpnia. Ogólnie finalny stan jest mniej więcej taki jak na moich zdjęciach z czerwca. Wymieniono bardzo dużo opraw na nowe LED, lecz jako, że ilość opraw była ściśle określona w ramach projektu, to rezultat jest taki, że pewne ulice lub miejsca faktycznie są 100% LED, lecz jednocześnie są też ulice które sprawiają wrażenie niedokończonych gdyż nawet jak LEDów jest sporo powyżej 50% to na kilku słupach zostawiono sodę i tak już zostanie do czasu, aż zdecydują się na wymianę w ramach innego projektu. Przykładowo w czerwcu pokazywałem, że ul. Władysława IV jest prawie w całości zledyzowana z wyjątkiem 4 kwiatów od strony Wzgórza świętego Maksymiliana które były wtedy sodowe. Rzecz polega na tym, że są sodowe do tej pory i na razie takie zostaną. Innym razem mówiłem o wymianie sodowych kul oświetlających alejkę wzdłuż torów kolejowych i o ile połowę tej trasy zledyzowano tak drugą połowę wciąż oświetlają kule i nadal można spotkać takie mieszane widoki:

Ogólnie mimo kilku mieszanych sytuacji to większość widoków jest taka:

To co zaś było przed można jedynie wspominać na starych zdjęciach:

Przy okazji podzielę się istotną obserwacją. W skali całego Trójmiasta usodowione OURW nie zniknęły całkiem. O ile z Gdyni faktycznie się ich pozbyto w ramach omawianego powyżej projektu LEDyzacji, tak ostatnio byłem w Gdańsku, w dzielnicy Wrzeszcz i przykładowo na ul. Wallenroda nadal na elewacjach budynków są usodowione OURW. Zdjęcia mam, lecz wrzucę później gdyż jeszcze nie skończyłem obróbki RAW-ów. Dla przypomnienia o jaką ulicę chodzi to podlinkuję zdjęcie z 2013, względem tamtego stanu jedynie zniknęła jedna sztuka najbliżej w kadrze, wszystkie pozostałe w tle nadal są: