[Warszawa] stare latarnie

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Warszawa] stare latarnie

Postprzez cieszyn » 28 października 2007, 21:37

cieszyn coś źle szukałeś

No Paweł, niby tak, ale jednak nie do końca. Na cytowanej stronie są opisy opraw i są podzielone na klasyki i współczesne.
Aż tak to ja nie znam tej strony, żeby się domyślić, co się kryje pod hasłem Strada. Uznałem po prostu, że w każdym menu, na obu stronach, występują w tytułach SYMBOLE TYPÓW OPRAW - no i stąd te kłopoty.
Myśle, że takie ujednolicenie jest konieczne: po prostu trzeba trochę konsekwencji. Jak w klasykach do nazw w menu są wpisane typy literowe, to tak powinno być wszędzie. Prosta operacja CTRL+F, wpisanie nazwy i mam albo nie mam szukanego typu. Zwróć uwagę, że obie podstrony nie mają żadnej funkcji typu SZUKAJ. Ja nie robię z tego zarzutu, wiem, ile to pracy kosztuje naszego Neona, żeby strona działała.
Może warto o takiej wyszukiwarce na stronie pomyśleć? :?: :?: 8-)
Bo jak słyszę hasło: OUS-250, no to szukam tylko tego. Prawda, że nie znajdę jej tak szybko, jeśli szukam tylko po takim skrócie? (A powinienem, tak :?: )

Ale cieszmy się, że juz po kłopocie. Liczę, że te zmiany zaistnieją w końcu na http://www.oprawy.info :?:

po drugiej ulicy stronie wzdłuż muru cmentarza Bródnowskiego są tylko Philips SGS204 bo druga nitka zostala wybudowana kilka lat temu, po tej w stronę ronda "Żaba" oprócz kwadratówek są też nowsze słupy z SGS204 i parę z Siteco SR.

A teraz niespodzianka nr2:
MAM ICH FOTKI: (jak wiesz, nowe oprawy mnie za bardzo nie interesują, ale jak tam już byłem, to je sfociłem, a co mi tam)
jednak to też nie są SGS204 - patrzyłem na http://www.oprawy.info i część klasyki (w nowych też ich nie widzę)

Co więc to jest? SITECO :?:

Załącznik PA270077.jpg nie jest już dostępny

PA270086.jpg
PA270086.jpg (143.35 KiB) Przeglądane 2017 razy

PA270090.jpg
PA270090.jpg (64.9 KiB) Przeglądane 2019 razy

PS. Muszę zajrzeć na ul. Św.Wincentego, jeśli tam są próbne oprawy Polampu :!:
Ich zdjęć to my tu chyba nie mamy :?:
Ostatnio edytowano 29 października 2007, 21:58 przez cieszyn, łącznie edytowano 1 raz
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Paweł » 28 października 2007, 22:16

cieszyn napisał(a):No Paweł, niby tak, ale jednak nie do końca. Na cytowanej stronie są opisy opraw i są podzielone na klasyki i współczesne.
Aż tak to ja nie znam tej strony, żeby się domyślić, co się kryje pod hasłem Strada. Uznałem po prostu, że w każdym menu, na obu stronach, występują w tytułach SYMBOLE TYPÓW OPRAW - no i stąd te kłopoty.
Myśle, że takie ujednolicenie jest konieczne: po prostu trzeba trochę konsekwencji. Jak w klasykach do nazw w menu są wpisane typy literowe, to tak powinno być wszędzie. Prosta operacja CTRL+F, wpisanie nazwy i mam albo nie mam szukanego typu. Zwróć uwagę, że obie podstrony nie mają żadnej funkcji typu SZUKAJ. Ja nie robię z tego zarzutu, wiem, ile to pracy kosztuje naszego Neona, żeby strona działała.
Może warto o takiej wyszukiwarce na stronie pomyśleć? :?: :?: 8-)

Nie można nazwać oznaczeniami literowymi wszystkich opraw, nie każda takie oznaczenie ma lub nie jest nam znane. W katalogu Strada nie może być inaczej nazwana bo to oprawa typu OUS (Oprawa Uliczna Sodowa) i takie samo oznaczenie ma kwadratówka i starsza wersja Ledy OUSc/e/d
No ale fotomenu przy nowych oprawach by się też przydało :)
cieszyn napisał(a):Bo jak słyszę hasło: OUS-250, no to szukam tylko tego. Prawda, że nie znajdę jej tak szybko, jeśli szukam tylko po takim skrócie? (A powinienem, tak :?: )

pisząc OUS-250 miałem na myśli Stradę o mocy 250 W.

cieszyn napisał(a):MAM ICH FOTKI: (jak wiesz, nowe oprawy mnie za bardzo nie interesują, ale jak tam już byłem, to je sfociłem, a co mi tam)
jednak to też nie są SGS204 - patrzyłem na http://www.oprawy.info i część klasyki (w nowych też ich nie widzę)

I bardzo dobrze że sfociłeś :) A SGS204 też są :arrow: http://www.oprawy.info/sgs204.htm :mrgreen:

Na tych fotkach są właśnie Siteco SR :) SGS204 też widać :)

cieszyn napisał(a):PS. Muszę zajrzeć na ul. Św.Wincentego, jeśli tam są próbne oprawy Polampu :!:
Ich zdjęć to my tu chyba nie mamy :?:

To są te oprawy: http://www.oprawy.info/ous250400.htm jest na forum temat o nich.
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez cieszyn » 28 października 2007, 22:26

CHyba są różne odmiany tgo SGS-204, bo na podanej stronie są zdjęcia innych opraw, niż te, co sfociłem, tak? :cry:

pisząc OUS-250 miałem na myśli Stradę o mocy 250 W.

Sorki, ale dla mnie OUS-250 to oznacza konkretny typ - jak można to inaczej odczytać? Myślę, że jako początkujący mogę to tak rozumieć?
Może jak robisz taki "skrót" myślowy, to daj ten opis chociaż do nawiasów :) :) :)
Nie chciałbym się za szybko zniechęcić do opraw, skoro tu w tej materii jest tyle różnych, nie do końca dla mnie jasnych niuansów :|
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez KaszeL » 28 października 2007, 22:37

Cieszyn, mam małą prośbę. Postaraj się proszę nie zamieszczać tylu podobnych fotek jako załączniki do treści postu. W tym wątku udało Ci się to zrobić co najmniej kilkukrotnie. Proponuję albo wybrać najlepsze ujęcia, albo jeśli już musisz wrzucać ich tak wiele, wrzuć te zdjęcia na imageshacka albo inny fotosik a tutaj zamieszczaj miniaturki.

Wiem, że jeśli zdjęcia są załączone to wygodniej się je ogląda, ale takie długie posty z masą zdjęć szczególnie w długich wątkach z duża ilością wypowiedzi bardzo mocno obciążają serwer. W tej chwili strona numer strony 8, 9 i 10 ważą łącznie kilka MB. Jeśli zechce je obejrzeć 100 osób naraz. To mamy do wysłania przynajmniej 500MB w eter w bardzo krótkim czasie. Chyba wiesz jakie to może mieć skutki :)
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez Paweł » 28 października 2007, 22:44

cieszyn napisał(a):CHyba są różne odmiany tgo SGS-204, bo na podanej stronie są zdjęcia innych opraw, niż te, co sfociłem, tak? :cry:

Tylko dwie (o mocy 250W i 400W) ale wyglądają tak samo. SGS204 wskazałeś na fotce czerwoną strzałką :)
cieszyn napisał(a):Sorki, ale dla mnie OUS-250 to oznacza konkretny typ - jak można to inaczej odczytać? Myślę, że jako początkujący mogę to tak rozumieć?
Może jak robisz taki "skrót" myślowy, to daj ten opis chociaż do nawiasów :) :) :)
Nie chciałbym się za szybko zniechęcić do opraw, skoro tu w tej materii jest tyle różnych, nie do końca dla mnie jasnych niuansów :|

No jest to konkretny typ Strady właśnie. Myślałem że odróżniasz najpopularniejszą oprawę w Polsce od innych...
Oprawa Strada w wersji sodowej to typ OUS-150, OUS-250 i OUS-400 a w wersji rtęciowej to OUR-125, OUR-250 i OUR-400
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez cieszyn » 28 października 2007, 23:07

Dobra panowie - widzę, że jestem zbyt aktywny.
Obiecuję przycichąć trochę, może nawet na dłużej. Pozostało mi wiele do pokazania - może kiedyś?

pozdrawiam
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez neon44 » 28 października 2007, 23:10

cieszyn napisał(a):Dobra panowie - widzę, że jestem zbyt aktywny.
Obiecuję przycichąć trochę, może nawet na dłużej. Pozostało mi wiele do pokazania - może kiedyś?

pozdrawiam

To nie chodzi o nadaktywność a o to by serwer szybko chodził i dlatego sugerujemy imageshack.us i fotosik.pl. Jak się wrzuca dużo fotek to się długo ładują. Ja na przykład wrzucam na fotosik chyba że mam jedną góra trzy to wtedy bezpośrednio na forum
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez cieszyn » 28 października 2007, 23:18

:|
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez neon44 » 28 października 2007, 23:33

cieszyn napisał(a)::|

Wiem że to niewygodne ale służę instrukcją :) :) :)
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez KaszeL » 29 października 2007, 12:40

cieszyn napisał(a):Dobra panowie - widzę, że jestem zbyt aktywny.

pozdrawiam

Cieszymy się, że jesteś nad aktywny. Tylko tą aktywność trzeba wykorzystać tak, żeby nie przeciążała ona forum. Ładowanie obrazków o łącznej wadze 1MB nie jest najlepszym rozwiązaniem. Zobacz na moje posty. Ja praktycznie nigdy nie wrzucam zdjęć bezpośrednio, tylko zawsze za pomocą imageshacka. To na prawdę bardzo dobre rozwiązanie.

Nie odbieraj proszę tego jako przytyk do Ciebie, to dotyczy wszystkich na forum. Jeśli mam zapewnić jego sprawne działania.
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie