Jeśli chodzi o te cztery kwiaty w Śródmieściu Gdańska które jako ostatnie z okolicznych kwiatów zostały usodowione to zrobiłem im zdjęcia dzienne. Te kwiaty są wyposażone w największą wersję UniStreet gen2 zatem jeśli chodzi o strumień świetlny to sześcioramienniki są najmocniejszymi sześcioramiennikami wśród tych w Trójmieście z zainstalowany UniStreet gen2. Pewności nie mam czy najmocniejsze w ogóle gdyż w Gdańsku jest trochę sześcioramienników z oprawami DigiStreet których to warianty z górnej półki mają większy strumień świetlny niż najmocniejsze UniStreet gen2, a obecnym w Gdańsku DigiStreetom nie przyglądałem się aż tak dokładnie żeby stwierdzić czy to właśnie te najwyższe modele. Jednocześnie nie pamiętam jaka była górna granica lumenów wśród UniStreetów pierwszej generacji no i cały czas mówię o sześcioramiennikach, niektóre kwiaty o większej ilości ramion wciąż będą przebijać te sześcioramienniki pod względem lumenów nawet jeśli ich pojedyncze oprawy mają mniejszy strumień niż te UniStreet gen 2:

Przy okazji inna ciekawostka, obecne w Nowym Porcie kwiaty 10xLuna przeszły modernizację na 10xAmbar:
http://phototrans.pl/14,1073662,0,Merce ... _2650.htmlWrzeszcz, wciąż czynne OURW:

Przenosimy się do Gdyni, molo w Orłowie, szyszki z metalohalogenami, widziałem ich start więc pewność co do źródeł mam:

Kontrast MH z sodą przy ulicy:

Pozostając w Orłowie, mieszanka LEDów i sody przy Alei Zwycięstwa:

Redłowo, duety Ambarów MH+soda przy ul. Łużyckiej:

Widok dzienny z przeciwnej strony torów kolejowych na słupy kratownicowe:

EDIT:
Przyjrzałem się poprzednim zdjęciom kwiatów i te na Armii Krajowej w Gdańsku mają 6x DigiStreet w wersji Large, a odmiany tej wersji mają tyle samo lub więcej lumenów niż najmocniejszy UniStreet gen2 poza jednym wyjątkiem DigiStreet BGP763 LED260-/740 I DX10 DGR 32-48 o strumieniu 22100lm. Jeśli te Large na AK nie są tym jednym wyjątkiem (osobiście na oko nie jestem w stanie tego stwierdzić) to przez przynależność gatunkową kwiaty z nimi będą stały na równi lub będą nawet mocniejsze od kwiatów 6x najmocniejszy UniStreet gen2.
Dopiero teraz po przyjrzeniu się zorientowałem, że kwiaty 9-ramienne mają DigiStreet Medium. Dodatkowo przeglądając GSV odkryłem, że dwa kwiaty w tamtej okolicy wyjątkowo mają Lumy zamiast DigiStreetów:
https://www.google.com/maps/@54.3451766 ... 384!8i8192Kwiaty koło dworca to też 6x DigiStreet Large. Węzeł Kliniczna to mieszanka kwiatów 3x Medium, 3x Large, 6x Medium, 6x Large.
Ogólnie to chyba nie ma w Gdańsku kwiata mającego więcej niż 6 sztuk DigiStreet Large.