Re: Zabytkowe betonowe wysięgniki
przez mirek 20 lipca 2007, 08:29
Kolejne zdjęcia:
Ale odjazd! Takich wysięgników nigdy nie widziałem, są EXTRA! A jeszcze jak wisi na nich TAKI KLASYK!!!

Mam więc kolejny obiekt do wypatrywania.
Re: Zabytkowe betonowe wysięgniki
Kolejne zdjęcia:
rtęciówka napisał(a):Tak się zastanawiam, co za sens miało stosowanie betonowych wysięgnikówTaki wysięgnik na pewno waży więcej, niż oprawa, która na nim wisi. Z wagą wiązały się na pewno trudności z zamontowaniem i ryzyko, że takowy wysięgnik po latach, gdy utrzymujące go śruby przerdzewieją może spaść i nawet kogoś zabić. Nie prościej było montować wysięgniki składające się z małych stalowych rurek, lub lżejsze stalowe wysięgniki
A może betonowe były po prostu tańsze -to chyba najbardziej prawdopodobny powód ich zaistnienia w historii
rtęciówka napisał(a)::arrow: cieszyn, przyjrzyj się zdjęciu w pierwszym poście w tym temacie. Tam wyraźnie widać, że ten wysięgnik przytrzymują śruby.
cieszyn napisał(a):Re: Zabytkowe betonowe wysięgniki
Kolejne zdjęcia:
Ale odjazd! Takich wysięgników nigdy nie widziałem, są EXTRA! A jeszcze jak wisi na nich TAKI KLASYK!!!![]()
Mam więc kolejny obiekt do wypatrywania.
neon44 napisał(a):Fantastyczne fotki, widać że Cię już nikt nie opieprza bo coraz więcej fot robisz![]()
![]()
Paweł napisał(a):Super fotkiMyślałem że te wysięgniki już nigdzie nie występują w mieście a tu proszę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości