Przedstawię wam jak wygląda u mnie w domu rozdzielnica. Dom z początku lat 50 XX w, bliźniak. Podobno w części w której mieszkam odbioru osiedla dokonywał sam prezydent Bierut!!!!!
Tak prezentuje się przyłącze

później kabel schodzi do bezpiecznika głównego ( na zdj widać po lewej transformator dzwonka a po prawej w górnym roku obudowę bezpiecznika głównego)

Potem za firanką

jest Rozdzielnica z licznikiem A65 z 1980roku, zalegalizowany ponownie w 2004, do 2004 roku służył nam taki stary okrągły licznik z 1956 roku!!!! wczas go wymienili co nie.
Rozdzielnica jest z firmy ELVIS ( ciekawa nazwa)

bezpiecznik po lewej odpowiada za gniazda i oświetlenie całego dołu i pietra i tego co znajduje się na ogródku (budynek gospodarczy, garaż i wiata) bezpiecznik to automat 6A z 1959 roku (wiem bo je musiałem rozkręcić i naprawić), środkowy bezpiecznik odpowiada za piwnicę ma 25A, jest tam wymieniona instalacja, i tam tez podłączamy mig-mag i inwentorówkę, piłę do drewna i takie sprzęty których nie obsłuży 6A z góry, ten bezpiecznik też odpowiada za światło i gniazda w piwnicy, trzeci bezpiecznik to ten z prawej to bezpiecznik od dzwonka 10A jakiś ruski automat.