Postanowiłem unowocześnić oświetlenie w garażu i w tym celu zakupiłem nowe oprawy na świetlówki T8 18W. Dwie oprawy 2x18W i dwie 1x18W. Marka opraw Eko-light, model Elite. Oprawy posiadają elektroniczny balast z zimnym zapłonem, mały raster i su bardzo smukłe, a na tym mi najbardziej zależało. Oprawy były śmiesznie tanie, a i tak przy kasie dostałem na nie rabat, bo akurat w tym tygodniu w Bricomarche, jest promocja na wszelkie oprawy. Do opraw zakupiłem też na allegro nowe świetlówki, ale takie których nie będzie szkoda ubijać zimnym startem https://allegro.pl/oferta/swietlowka-li ... 9756974525 i tak za 100,45zł będę miał jasno w garażu.
Radziłbym spróbować wymienić te stateczniki na coś markowego. Nie dość, że rury pożyją znacznie dłużej to jeszcze świecić będą jaśniej. Stateczniki elektroniczne marketowe mogą nie dociążać rur w pełni
Lepsze jest wrogiem dobrego. Najprostsze rozwiązania są najlepsze
Pewnie w tej samej fabryce robione, tylko inna nazwa na szkle odciśnięta. Dla mnie to bez róźnicy czy Zext czy Bellight. Jednak ciekawość każe zapytać, czy faktycznie są to rury z tej samej fabryki?