Whites86 napisał(a):wstaw tam 4x LF Piła T12 20W
keleris napisał(a):Do tych 4x18W można wsadzić lampy 20W, raster daje się bez problemu założyć i oprawa lepiej się prezentuje z tymi świetlówkami
keleris napisał(a):Tak się zastanawiam, dlaczego nie produkuje się trójpasmówek i innych w standardzie T12, przecież te rury znacznie lepiej się prezentują, zwłaszcza w starszych oprawach, dlatego jestem przeciwny ich wycofaniu![]()
Co do tego, czy to świeci gorzej, niż świeciło, to nie ma żadnej różnicy, gdyż były tam 18W DAYLIGHTY PILA, teraz są 20W DAYLIGHTY też PILA
pekaes napisał(a):Wiesz jak to jest z tym "ładniej". Wg. mnie znacznie lepiej prezentują się oprawy na T5
Masz absolutną rację, widziałem takie oprawy w akcji, bardzo ładnie świecą
swietlik napisał(a):Te świetlówki chyba nie mają tej samej temperatury barwowej. Często widuje świetlowki chłodne i ciepłe w jednej oprawie. Ciekawie czy monterzy robią to celowo chcąc uzyska jakiś mix
KaszeL napisał(a):Do takich absurdów dochodzi jeśli wymienia się pojedyncze lampy - a nie ma planu wymian wszystkich źródeł raz na jakiś okres czasu.
lampa123 napisał(a):artuled napisał(a):Ja tam tych opraw nie lubie ,bo jak jedna się spali do druga mruga ,bo mają 2 dławiki a powinny być 4.(według mnie).
No to jest słuszne spostrzeżenie !
Ale nie ma co jej nie lubić, przynajmniej nie szpeci miejsca.
Powrót do Nowe oprawy oświetleniowe wewnętrzne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości