nawymieniałem się swego czasu w nich żarówek, bo elektrycy niezbyt chętnie zaglądali do niektórych sal

W kilku pomieszczeniach CK Zamek chyba jeszcze wiszą, w lakierowanych na beżowo odbłyśnikach.toomm40 napisał(a):podobne -lub takie same-wisiały i pewno wiszą do dziś w Akademii Muzycznej w Poznaniu . jednak w niektórych egzemplarzach te metalowe odbłyśniki jakoś "odczepiały " się , czy wyłamywały może .. nie wiem, ale bywało ,ze wisiały na żarówce,może od temperatury coś puszczało .. trudno powiedzieć
nawymieniałem się swego czasu w nich żarówek, bo elektrycy niezbyt chętnie zaglądali do niektórych salwisiało 6 opraw trójżarówkowych .i na 18 sztuk żarówek świeciło czasem 6,7,8..
Beton napisał(a)::shock: Te kompakty też pięknie nie wyglądają w nim...
qba napisał(a):W sumie to po raz pierwszy widzę te reflektorki w takim stanie. Chyba tam 150tki musiały długi czas świecić. najgorszym punktem tych opraw były uchwyty łączące reflektorek z resztą. Lubiły się odłamywać. Do tych opraw dedykowane były żarówki R80, ze zwykłą źle świeci, a kompakt wystaje.
Powrót do Klasyczne oprawy oświetleniowe wewnętrzne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości