pierwsza oprawe kora przyszlo mi naprawic to OZW-240/02 , jej niesprawnosc polegala na tym ze jakas niemota powkręcala swietlówki tak ze trzymaly sie tylko na 1 pinie.. (pomieszczenie bylo tak male ze niestaty nieudalo mi sie zrobic fotek tej oprawy w calosci)

po otwarciu klosza oczom moim ukazaly sie 2 zabytkowe świetlówki Razno 40W daylight

jedną z nich wymienilem na nową Daylight Pila 40W bo wykazywala oznaki wyeksploatowania i napewno przepalila by sie w przeciągu paru dni

włascicielowi przeszkadzalo to ze klosz zabieral za duzo swiatła (przez swoje zżółkniecie i zmatowienie) ze polecil mi niezakladac go spowrotem , zatem oprawa zostala bez klosza

po chwili zajolem sie w polowie niesprawnymi oprawami OUKS jak sie pozniej okazalo ktos kto sie wogule na tym nieznal zabieral sie za nie i podlaczyl je tak ze dzialalo tylko 1 z 3 gniazd na swietlówki...(CDM załuj ze Cie tu niebyło)
niestety tabliczka znamionowa tez była w polowie zamazana :/

tu podczas otwarcia oprawy wszystko jest na prowizorycznych zawiasach (klosz i osprzet)

w środku byl prowizorycznie podlaczony jeden podwójny dwławik (2x40W) i jeden nieoryginalny 1x40w

po naprawie i wymianie wszystkich rur (na Piła 40W T12 daylight) oprawa zostala zlozona i powieszona na swoim miejscu ;]

tutaj 2 oprawa OUKS podczas wstawiania nowych rur... niestety nieobylo sie bez przykrego wypadku... jedna rura omsknela mi sie i skonczyla na podlodze

ale po 20 minutach przynioslem nowa rure i wstawilem ;]
oto fotki kompletnych i w pelni sprawnych OUKS

i jak ?