Hejka, tak wygląda finalne oświetlenie pokoju, bo kupiłem w końcu oprawę na sufit
Oprawa to LUXOLAR 707/3, polski producent, oprawki produkcji włoskiej jakość godna polecenia moim zdaniem

W oprawie siedzą LEDowe globy lexmana, 2 sztuki 15W 1521lm o barwie 830 i jedna sztuka 18W 1521lm o barwie 840 (starszej generacji stąd większa moc).

Nie widać tego na zdjęciu ale dwa ciepłe globy różnią się między sobą nieznacznie barwą...

Jako oświetlenie pośrednie na szafie mój przerobiony OPS z rurami Deluxe 930,940,950,965 którego dokładniej pokazywałem już tutaj
viewtopic.php?f=49&t=1949&start=1210#p243214 Najczęściej używam jednej albo dwóch rurek, światła nie jest dużo ale tak miało być

Pod biurkiem - ZAOS BM-1 na dwie świetlówki miniaturowe T5 8W. W oprawie siedzą rurki Narva 840 i Osram Deluxe 954

Niestety światło nie jest idealne klosz troszkę psuje barwę zafarbia na zielonkawo. Oprawa w pełnym oryginalne osprzętu.

Pod oknem oprawa stojąca z IKEI, kupiona około 2007 roku nadal wygląda oki, w oprawie siedzi LED Piła 6W 470lm 827 E27

Na stoliku nocnym oprawa z IKEI, nazwy nie pamiętam, ale mała dygresja co do bajek tu forsowanych o tym jakie to współczesne oprawy są złe - kosztowała
bardzo niewiele jakieś 20-30zł a jest wykonana si, klosz z grubego szkła, oprawa produkcji
węgierskiej. W oprawie siedzi LED Ledare 6W 400lm 927, świeczka na E14. Ale tej oprawy używam rzadko, częściej tej stojącej

Oświetlenie szafy, kiedyś planowałem normalne ledy zasilane sieciowo, ale ostatecznie poszedłem na łatwiznę i dałem oprawkę na baterię

prosto z Biedy, z czujnikiem ruchu. Świeci cieniutko ale wystarczająco żeby widzieć co się wyciąga z szafy