trojmiejski napisał(a):Pytanie tylko czy te diodki są trwałe?
Te diody mocy są dużo lepsze od zwykłych - jeżeli przetwornica dobrze zrobiona tj.odpowiedni prąd dla diody do poświeci bardzo długo

trojmiejski napisał(a):Pytanie tylko czy te diodki są trwałe?
Na suficie żyrandol 3x50w halogenowy
Nad blatem w kuchni też halogeny 3x50w 12V
Plafoniera 60w
Halogeny w podwieszanym suficie 4x50w 12V
Halogeny w podwieszanym suficie 3x50w 12V (na zdjęciu są tylko 2)
Nad lustrem jeden halogen 50w 230V
2 kinkiety 2x40w (w każdym kinkiecie jedna żarówka jest poluzowana bo dziadek nie potrzebuje aż tak dużo światła)
A na syficie żyrandol z kompletnym mixem żarówek 40w i 60w
2 kinkiety na jedną żarówkę
Jeden ma mlecznego Philipsa
A drugi halogena 28w Osrama
Na suficie jest taki żyrandol 3x40w
A nad biurkiem jeden reflektorowy halogen 28w (uruchamiany pilotem)
famabud napisał(a):Co ja mogę powiedzieć, współczuję. Ten co wie najwięcej ma g... do powiedzenia.
trojmiejski napisał(a):Poza osobami rzeczywiście lubiącymi 2500-2700k wiele osób w sposób nieuzasadniony wzdryga się przed światłem o innej barwie, u mnie w domu o tym, że nie ma czego się obawiać przekonałem dopiero po niezapowiedzianym zakupie Osrama 840, wcześniej panowało błędne przekonanie, że jak kompakt świeci światłem zimnym lub dziennym to jest gównem o trupim świetle co będzie działał max 3 tygodnie, to wynikło z tego, że kiedyś był na targu kupiony za 4 zł jakiś zimny kompakt który tyle pochodził i została stwierdzona błędna zależność barwy od jakości świetlówki.
CDM napisał(a):Nie ma co krytykować, "każdy orze, jak może", choć takie mieszanie źródeł w jednej oprawie, czy kinkiecie wizualnie nie wygląda dobrze, ale cóż, moc spadnie..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość