Mi się sam sposób oświetlenia tej klatki i piwnic bardzo podoba - świetlówki liniowe w piwnicach i na klatce to super sprawa... W nowych blokach ciągle chyba można jeszcze spotkać masowo zakładane żarówkowe oprawy Barwy świetlówek już takie super może nie są ale podejrzewam, że jak będą wymieniać przepalone rury to nie będą ściśle zakładać tylko świetlówek tej samej barwy (może tylko na początku tak będzie). Ja do barw w takich pomieszczeniach jak korytarz nie przywiązuje aż takiej wagi - ludzie najczęściej tam się nawet nie zatrzymują na dłużej. Moim zdaniem 865 by starczyło...
Elektroservice napisał(a):Czujniki ruchu + świetlówki to kretynizm oświetleniowy. To rozwiązanie na bank stworzył ktoś, kto zbytnio pojęcia o oświetleniu nie ma.
W ogóle ja jestem przeciwnikiem czujników ruchu do sterowania oświetleniem. Na klatce schodowej najlepiej spisze się stary dobry automat schodowy ustawiony na odpowiedni czas.
Whites86 napisał(a):problemem automata jest to ze ktoś może wlacznik zapchać zapałką, u mnie było to wręcz normą, oświetlenie na całej klatce potrafiło się palić 24h przez kilka lat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość