qba napisał(a):Ja nie wiem, czy bym w ogóle cokolwiek z Obi kupił, ale mi sie nie podoba ok 90% współczesnych opraw do mieszkań. Te kryształki o których piszesz także są okropne i ten wszechobecny chrom.
Za to moja poprzednia oprawa, zwis z lejowatym kloszem, to już tragedia okrutna, oświetla kółko bezpośrednio pod oprawą, a reszta pomieszczenia jest ciemna
XXXJeDXXXX napisał(a):Whites86 napisał(a):Whites86 napisał(a):szczerze ? obciął bym te linki bo to wygląda beznadziejnie, i zamontowałją bezpośrednio do sufitu, będzie się prezentować o wiele lepiej
Tę oprawę kupiłem dlatego że nie zdzierżyłbym w pokoju plafonu, dodatkowo jak oprawa będzie na linkach to światło będzie się ładnie odbijało od sufitu
mi ta oprawa się podoba, ale naprawdę niewidze jej na tych linkach, jak dla mnie taka przewieszka to lipa totalna, tymbardziej że będzie widać ten wiszący przewód zasilający

dopiero bezpośrednio na suficie moim zdaniem prezentowala by się najbardziej estetycznie
Też tak uważam, te linki to nie porozumienie
Graphica 18W/950 daje 960lm, dla porównania 18W/865 1300lm. Klosz tłumi dość dużo światła, a dodatkowo światło będzie odbijać się od sufitu
Elektroservice napisał(a):Dawaj prosto na sufit, bo te linki to straszna lipa. Osprzęt i rury też lipa jak dla mnie, szczególnie osprzęt. Nie wiem jak wersja do T8 ale Tridonic do rur T5 zarówno 28 jak i 54W to porażka okrutna, często nie wytrzymywał nawet miesiąca.
To kupiłbym wersję plafon, montowaną bezpośrednio na sufit. Ten statecznik Tridonica to jest oczywiście niestety chiński. A rury, to jak kto uważa. Jedynie, co w nich jest złe, to cena, 29 zł za jedną rurę