Watt napisał(a):Możesz w przyszłości założyć elektronikę, ale nie jest to konieczne, gdyż Graphica na magnetyku nie miga uciążliwie

Problem migania dotyczył starych 765 itp.
A te DeLuxy wystarczą w zupełności, chociaż dla mnie jest to trochę zbyt ciepłe światło

Ja się obawiam, że będą zbyt zimne, ale zaryzykowałem, przy wysokim Ra w pokoju powinno być przytulnie.
W moim domu w innym mieście mam zainstalowane żarówki halogenowe 3x40w, i gdyby nie to, że pokój jest duży i przydała by się druga oprawa 3x40w, jest to światło dla mnie doskonałe. Idealnie odwzorowane kolory, w pokoju jest przyjemnie i miło. Tutaj, w Katowicach, mam wkręconego tego kompakta philipsa tornado 2700k - i to jest tragedia, w pokoju jest zamulona atmosfera, barwy blade, do tego oprawa, której zdjęcia wczoraj wrzuciłem zabiera sporo światła. Ciekaw jestem strasznie, czy przy przy 4000k wytrzymam, ale chciałem delikatnie ożywić ten pokój. Może eksperyment wyjdzie, jeśli nie, po prostu sprzedam rury 940 i kupię 930

. No i BN 220 będzie dobrze wyglądać i zabierać mniej światła, 2x1200 lm spokojnie powinno wystarczyć do małego pokoju.
Czym się różnią graphica i color proof od osramów lumilux de luxe? Mają wyższą cenę i sprawność świetlną powyżej 1000 lumenów.