andrzejlisek napisał(a):No to masz wybór: T12 765 lub T8 965. Zależy, czy ważniejsza jest grubość rury, czy jakość światła.
ja tez nie spotkałem się z T12 9xxx, może gdzieś na Wschodzie takie się produkuje. na pewno nie w USA, bo tam, zamiast 36W, maja chyba 32W.
Niedawno byłem w Castoramie i były tam rury T12 20W i 40W 640 lub 765 (nie pamiętam barwę, ale jedna z tych dwóch), wyprodukowane chyba w Rosji. Ciekawe, czy do dzisiaj produkują tam T12 i Castorama je sprowadza, czy to dlatego, że nikt nie kupuje, to stoją do dzisiaj i będą stać tak długo, aż się sprzedadzą.
w ameryce są powszechnie dostępne rury T 8 36W i T12 40W niewiem z kad przyszlo Ci do glowy ze takich się tam nieprodukuje

, malo tego mają szeroką gamę barw tych T12 od 640 koncząc na 954 produkuje je GE i Sylvania znalazlem je ostatnio są nawet dosc tanie ok 2 dolce za sztukę
co do castoramy to te rury schodza jak najbardziej tylko wszystkim moze sie wydawac ze nikt tego niekupuje ale one sa na bierząco uzupelniane gdy pare sztuk z polki zejdzie, zaobserwowalem to potym gdy odwiedzilem tm sklep pare miesiecy temu mieli wówczas rury T12 tylko made in Germany, gdy bylem tam niedawno byly juz tylko made in russia wiec musi to schodzic

I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam