Ja tu przepraszam, że cofnę wątek do pierwszej strony i pierwszej foty, bo dopiero teraz trafiłem na ten wątek: ...

ale numer, byłem tam w zeszłe wakacje (2008) jeszcze nie wiedząc nic o istnieniu tego forum; ta trumna (?) jest na ul. Towarowej, naprzeciwko dworca. Też prawie codziennie tam przechodząc zastanawiałem się co to jest... a raczej było

mogłaby to być OUR 400 ale szczątek komory lampowej jest prosty, a nie łukowo wygięty, więc to chyba raczej ORZ 3g. Pierwszy raz w ogóle pojechałem tam w 2003 z rodziną, na wakacje, odpocząć, opalać się

, zwiedzać, i ... zinwentaryzować rodzaje opraw

. Wtedy już rtęci było tam mało, pamiętam sporo ORZ 7-2 na ulicach: Wyzwolenia, Żwirowej, i jeszcze jakiejś, OZPR na krótkich betoniakach na: Młyńskiej (są)i Żytniej (nie ma

) były też OCP na Świerkowej i większości ulic poprzecznych do alei Gwiazd Sportu, oraz OURW na Harcerskiej. Ten ostatni typ stoi jeszcze w paru egzemplarzach na nienazwanej bocznej od Żeromskiego uliczce, między Harcerską a Drogowców i na peronie dworca. A, i na ostatniej (Drog.) też stoją jakieś jak to ja mówię "osiedlówki"- OCP albo OZPR. Szkoda że w 2003 nie zagłębiłem się bardziej w Cetniewo

teraz tam rządzą SL100 ale ja już wolę te SL na ŻNach niż stojące w zachodnim Cetniewie kule na stylizowanych czarnych dziwolągach i w dodatku też sodowe

Ogólnie teraz nie ma po co tam jeździć (jeżeli chodzi o nasze hobby, bo miasto ma też inne walory). Pamiętam OUR 125 w porcie i na stacji Wł.- port. Kiedyś (w 2003) byłem też w Jastrzębiej Górze, pamiętam na głównej- Rozewskiej trumny dłuższe na ŻNach. W zeszłym roku niestety zabrakło mi czasu na odwiedzenie i głębsze zbadanie tej miejscowości

.