Michal napisał(a):DocBrown napisał(a):Michal napisał(a):Mam katalog SWW 1133-213 i wiele innych i tej oprawy nie ma i jakoś trudno mi uwierzyć,że taka oprawa istniała,a tym bardziej w to,że byłeś jej właścicielem

Myślisz że ten katalog to fotomont ?
Na kartach katalogowych z katalogów wydawnictwa WEMA był podany producent,a na tej karcie nie ma,poza tym czerwona ramka jest także trochę krzywa.Gdyby był podany producent dowiedział bym sie bez problemu czy taka oprawa naprawdę istniała.

Michał ma rację, podawany był na samym dole producent, a tu nic nie mamy, lecz czasem producent był wpisany na kolejnej karcie, tam, gdzie pokazano rysunki i charakterystyki opraw (przykład: ORP-400/E1). Więc ten brak producenta na 1-szej stronie niczego nie oznacza. Tak może być.
Co do tej czerwonej ramki, to one też w oryginale nie zawsze są idealne np. OWP-300 czy typ 241-04
Uważam, że jeżeli to jest fotomontaż, to uczciwość nakazywała by przerwać tą zabawę - czy możemy liczyć na takie rozwiązanie?
Najlepiej będzie, jeśli ten kolega zrobi zdjęcie całej owej strony, bo tu ona jest jakby niekompletna
Jedno, co mnie zastanawia to to, że w moim katalogu SWW niemal żadna oprawa nie ma umieszczonego tak "wysoko" symbolu SWW przy tej lewej górnej czerwonej krawędzi, to mi tu najbardziej nie pasuje
Ale faktycznie, w moim 4-wydaniu jej nie ma. Może jest w 3-cim ???? MICHAŁ lub ktoś z Was - masz 3-cie wydanie ??????????