Dobrze jest obserwować też sygnalizacje dla pieszych jak jedziemy autem bo ona nam troche pomaga napewno wiecie o co mi chodzi.
DarekG napisał(a):No dokładnie według mnie to we wszystkich skrzyżowaniach kierowanych sygnalizacją świetlną w polsce powinno to wejść w życie czyli albo sekundniki albo pulsujące/migające światło zielone tak jak jest dla sygnalizacji dla pieszych. Myślę że bezpieczeństwo poprawiło by się na drogach, a tak to najgorsza jest ta niepewność dojeżdzając do skrzyżowania czy czasem nie będziemy gwałtownie hamowali bo wyskoczy nam żółte, a wiadomo na czerwonym lepiej nie przeskakiwać![]()
Dobrze jest obserwować też sygnalizacje dla pieszych jak jedziemy autem bo ona nam troche pomaga napewno wiecie o co mi chodzi.
dominik93 napisał(a):Takie sygnalizatory odliczające były używane w Poznaniu w latach 70-80 na trasach tramwajowychDam niedługo fotke jednego,były wykonywane z odlewu aluminiowego,cholernie ciężkie paskudy.
cieszyn napisał(a):Coś podobnego też zauważyłem i mam podobne zdanie!
Natomiast konstruktorzy tych wynalazków nie zadają sobie trudu, żeby przewidzieć i zasymulować pewne niestabilności czy nielogiczności działania tych rozwiązań, a potem żeby wyeliminować niedopuszczalne idiotyzmy w działaniu!
Jasne, że tym steruje jakieś oprogramowanie, ale jeśli nie było dogłębnej analizy możliwych przypadków użycia, to potem tak zinformatyzowany system robi nas w balona świecąc tym światłami jak chce
Powrót do Sygnalizacja i oznakowanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość