Biorąc pod uwagę półroczne istnienie tego forum, najwięcej zdjęć zapodali Cieszyn i Paweł. Nie wiem który z was więcej bo nie chce mi się tego wszystkiego liczyć. Paweł był mistrzem zdjęć nocnych a cieszyn dziennych. Kolegę Cieszyna mogę ocenić jako największego pasjonata forum gdyż przybył do nas z lighting.pl za moją namową i właściwie był tylko fanem windek korbowych. Ku mojemu zdziwieniu Cieszyn stał się jednym z pasjonatów starych opraw i jednym z najczęściej postujących użytkowników. Jako człowiek dojrzały i stateczny do opraw podchodzi z pasją nastolatka co mnie bardzo ujmuje gdyż widać że w każdy post wkłada serce

Pawła cenię przede wszystkim za zdjęcia nocne opraw, za jego odwagę (chodzenie o 1:00 w nocy po Wawie). Wykonał już też setki zdjęć dziennych przybliżając nam oświetleniowe tajemnice Warszawy.
Świetlik również ma zasługi w zdjęciach nocnych ale mogłoby ich być więcej

DocBrown - najbardziej kontrowersyjny użytkownik forum, który niczym Jacek Soplica z Pana Tadeusza przybył do nas jako ksiądz Robak w innej postaci (keleris). W ostatnim czasie wykazał się bardzo pozytywnie zapodając dużą ilość zdjęc i filmów.
KaszeL zapodał najwięcej fotek źródeł światła bo ma ich chyba najwięcej. Sporą aktywnością zdjęciową od czasu do czasu wykazuje się też andrzejlisek, elek, Piotres, CDM, lubonianin, mirror a ostatnio także Edziu, Moog i Jasin.
Są oczywiście też użytkownicy aktywni, którzy zdjęć nie dają jak rtęciówka, mateusz, elektryk, qba, pekaes, FOX czy ostatnio przemek ale ich wiedza i uwagi są bardzo trafne i przydatne.
Trochę szkoda że tak zwana „stara gwardia” z lighting.pl się trochę wyciszyła. Mam na myśli użytkowników: Krzysiek, OURW, Mirek, adaś, fansody czy wielki nieobecny –Wizard-. Rozumiem jednak, że są ważniejsze sprawy niż rzeczywistość wirtualna i nie każdy ma czas aby tu wpadać.
Do bardzo pozytywnych zjawisk należy zaliczyć ogromne grono nowych użytkowników oraz stały napływ użytkowników z lighting.pl. Ogromnie cieszą też coraz liczniejsze zdjęcia użytkownika battery.
Generalnie rzecz ujmując jest bardzo dobrze. Nigdy nie spodziewałem się że forum o takiej tematyce kiedykolwiek tak poważnie chwyci w Polsce. Mam nadzieję że nasze grono będzie się powiększało w 2008 roku