KaszeL napisał(a):IDS w stradzie OUR? dlaczego?
Dobre pytanie..Albo jest zamontowany w razie, gdyby ktoś chciał wkrecić metalohalogena, albo jest to ewidentna pomyłka przy montażu w Gostyninie.
cieszyn napisał(a):przez neon44 31 stycznia 2008, 13:33
Michał dokonał dziś wymiany Strady
- czyli tak od jutra będzie focił przy każdej czynności na podnośniku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
SUPER ZDJĘCIA!!!
Czy ktoś może jakoś opisać wszystkie poszczególne elementy w komorze osprzętu w tej Stradzie, z której wystają bebechy? Nie wiem, co to jest ten czarny element?
Tyrystorowy układ zapłonowy ?
Paweł napisał(a):Dlaczego nastąpiła wymiana oprawy sodowej na rtęciową![]()
neon44 napisał(a):Paweł napisał(a):Dlaczego nastąpiła wymiana oprawy sodowej na rtęciową![]()
No jak to Michał realizuje hasło z forum. Więcej rtęci mniej sody aby człowiek zawsze był szczęśliwy i młody
Tak, ta czarna kostka rzeczywiście służy do odłączenia całego układu stabilizacyjno-zapłonowego, umieszczonego na klapce, od samej oprawy, dzięki temu łatwy jest jej montaż i demontaż, a dzięki możliwości wyjęcia tego wkładu, łatwiej jest wymienić np dławik. W tej oprawie jako układ zapłonowy zastosowano IDS-4 (szary element), na klapce jest jeszcze kondensator.cieszyn napisał(a):
Czy ktoś może jakoś opisać wszystkie poszczególne elementy w komorze osprzętu w tej Stradzie, z której wystają bebechy? Nie wiem, co to jest ten czarny element?
Michal napisał(a):Sam się zdziwiłemgdy wyjąłem tą oprawę z kartona i otworzyłem przykrywkę z osprzętem.To prawdopodobnie jakaś kucha z Gostynina.Ta oprawa nadaje się idealnie pod metalohalogen,a,że klient dał rtęć to taką wkręciłem,a układ IDS wymontowałem.
Michal napisał(a):Przedstawię historię tej oprawy.1)Lampa sodowa zapala i gaśnie-wspólnie z CDM wymieniamy ją na nową 2)kilka dni póżniej dzwoni do mnie kierownik,że oprawa nie świeci.Wsiadam w podnośnik i jadę.Na miejscu okazuje się , że upalił się przewód od oprawki.Zdejmuję stary klosz(ten z mojego avatara)i wymieniam przewody,oprawa zaświeciła.3)tydzień póżniej znowu dzwoni kierownik,że oprawa nie świeci(chyba był trochę zdenerwowany).Wsiadam w podnośnik i jadę.Na miejscu kierownik daje mi nową OUR 400 na podmiankę.Trochę się najeżdziłem do tej oprawy,ale są przynajmniej fajne foty.P.S W tej starej Stradzie za trzecim razem wysiadł układ zapł.
Powrót do Konserwacja, modernizacja i budowa oświetlenia zewnętrznego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość