amisiek napisał(a):W Warszawie widać postępujące awarie opraw, które były montowane przed 2016r. Czyli trwałość do 10% awarii to średnio sześć lat. Słabo to wygląda.
Po których oprawach to wnioskujesz? Wszystko zależy od konkretnej konkretnych komponentów.
Michal napisał(a):nieszczelne obudowy - zalane panele LED

Jakim cudem dostała się tam woda?
trojmiejski napisał(a):Dziś byłem w Wejherowie i widziałem co najmniej sześć Ambarów z metalohalogenami wstawionych za padnięte LEDy (w dużej mierze LUG Urbino)
Dziwne, rok temu tam były tam same Ambary - może jest odwrotnie i sukcesywnie podmieniane są oprawy na LED zamiast wymiany nieekonomicznych dziś lamp?
famabud napisał(a):czy DigiStreet ma wymienne panele LED?
Tak
Michal napisał(a):Na" Sowie" w też było w specyfikacji 10 lat gwarancji ,wymienność panelu i drivera. Wysłałem zapytanie do Signify ( Philips) o ofertę na zakup i w odpowiedzi otrzymałem info, że do tego modelu nie są już produkowane ani panele ani drivery , a od nowszych modeli nie pasują do obudowy.
W przypadku specyfikacji tej oprawy było "Źródło światła wymienne: Nie" więc w zasadzie nie spełniała za bardzo wymogów... No to niewesoło...

One miały Xitanium produkowane wtedy w Chinach? Pytanie co teraz? Próby wymiany komponentów na innego producenta które jakoś się wpasują do opraw czy wymiana na nowe?
Dla obecnie produkowanych zasilaczy Philips deklaruje o 10% uszkodzeń w ciągu 100000 godzin i 0,5% w ciągu pierwszych 5000 h.