Modernizacja oświetlenia zewnętrznego-wymiana opraw

Dyskusje na temat modernizacji oraz konserwacji, a także budowy nowych linii oświetlenia zewnętrznego

Re: Modernizacja oświetlenia zewnętrznego-wymiana opraw

Postprzez JeD » 29 listopada 2012, 22:21

elektryk napisał(a):
ousd napisał(a):Wziąłeś tą łychę :?: :mrgreen:

Wiesz chętnie bym ją wziął ale nie miałem auta, po drugie to było w centrum miasta więc trochę wstyd nieść oprawę po trzecie za bramą sanepidu bo słup stał na ich terenie. Akurat monterów w tym czasie nie było bo pojechali odwieźć do ZE zdemontowane słupy, ale jeszcze jeden do wyjęcia im został więc pewnie potem zabrali tę łychę :|

Pamiętaj, trzeba być zawsze przezornym, ja się na tym przejechałem, chciałem iść po łychę w sobotę bo jeszcze leżała, lecz poszedłem w niedziele już jej nie było. :cry: , taka sytuacja już się może nietrafić, :cry: :evil: :|
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez elektryk » 29 listopada 2012, 22:24

XXXJeDXXXX napisał(a):
elektryk napisał(a):
ousd napisał(a):Wziąłeś tą łychę :?: :mrgreen:

Wiesz chętnie bym ją wziął ale nie miałem auta, po drugie to było w centrum miasta więc trochę wstyd nieść oprawę po trzecie za bramą sanepidu bo słup stał na ich terenie. Akurat monterów w tym czasie nie było bo pojechali odwieźć do ZE zdemontowane słupy, ale jeszcze jeden do wyjęcia im został więc pewnie potem zabrali tę łychę :|

Pamiętaj, trzeba być zawsze przezornym, ja się na tym przejechałem, chciałem iść po łychę w sobotę bo jeszcze leżała, lecz poszedłem w niedziele już jej nie było. :cry: , taka sytuacja już się może nietrafić, :cry: :evil: :|

"Przygarnięcie" sobie takiej właśnie oprawy należącej do ZE bez pytania jest po prostu kradzieżą, wiem że ZE zabiera wszystkie większe rzeczy zdemontowane ze słupa
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez JeD » 29 listopada 2012, 22:28

elektryk napisał(a):
XXXJeDXXXX napisał(a):
elektryk napisał(a):Wziąłeś tą łychę :?: :mrgreen:

"Przygarnięcie" sobie takiej właśnie oprawy należącej do ZE bez pytania jest po prostu kradzieżą, wiem że ZE zabiera wszystkie większe rzeczy zdemontowane ze słupa

Ale nie daj Boże, nie namawiam do kradzieży :!: :!: :!: :!: , nie jestem złodziejem i nic ni komu nie ukradłem i nie umiem kłamać, mówie że mogłeś pogadać z ZE dać im 20 dyszki i po sprawie.......po za tym gdybym namawiał do kradzieży, to popierwsze nie zgodne z prawem polskim, moim sumieniem oraz regulaminu LG.pl .........
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez Utilizer » 29 listopada 2012, 23:37

I tak dziwne że ją tak kulturalnie potraktowali, mogli sprawdzić jej właściwości aerodynamiczne - w końcu i tak ją wywalą :)
Utilizer

Zdjęcia: 2797

Postprzez elektryk » 30 listopada 2012, 19:15

Utilizer napisał(a):I tak dziwne że ją tak kulturalnie potraktowali, mogli sprawdzić jej właściwości aerodynamiczne - w końcu i tak ją wywalą :)

Dziś akurat byłem koło ZE i już tam leży ;) Jeszcze nie spotkałem się aby ze słupa zrzucali oprawę lub jakąś inną większą część, konstrukcje i izolatory owszem ale tylko na trawę a tu było centrum miasta
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez trojmiejski » 20 stycznia 2013, 17:00

Na Bema w Gdyni OURW:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
zamieniono na SGS z demontażu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
trojmiejski

Zdjęcia: 3344

Postprzez famabud » 20 stycznia 2013, 17:13

Szkoda OURW. :(
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez Lampka » 20 stycznia 2013, 18:59

elektryk napisał(a):
Utilizer napisał(a):I tak dziwne że ją tak kulturalnie potraktowali, mogli sprawdzić jej właściwości aerodynamiczne - w końcu i tak ją wywalą :)

Dziś akurat byłem koło ZE i już tam leży ;) Jeszcze nie spotkałem się aby ze słupa zrzucali oprawę lub jakąś inną większą część, konstrukcje i izolatory owszem ale tylko na trawę a tu było centrum miasta

Odzyskałeś w końcu jakoś tą łyżkę? ;)
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Lampka

Zdjęcia: 14

Postprzez Marvin24 » 21 stycznia 2013, 10:57

famabud napisał(a):Szkoda OURW. :(

No nieee! Pewnie, że szkoda. Mam wątpliwości co do tego, czy był sens je wymieniać, jak były usodowione i - z tego, co widzę - świeciły? Cholera, to w Niemczech do dziś można spotkać OURW i póki działają, to są. :evil:
Marvin24

Zdjęcia: 568

Postprzez neon44 » 21 stycznia 2013, 12:28

Marvin24 napisał(a):No nieee! Pewnie, że szkoda. Mam wątpliwości co do tego, czy był sens je wymieniać, jak były usodowione i - z tego, co widzę - świeciły? Cholera, to w Niemczech do dziś można spotkać OURW i póki działają, to są. :evil:

U nas jest niestety taka polityka "zastąp starsze nowszym". Niemcy do oświetlenia ulicznego podchodzą bardziej pragmatycznie.
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Konserwacja, modernizacja i budowa oświetlenia zewnętrznego