Nowe oświetlenie w miejscowości koło Kraśnika. Jest to bardziej modernizacja, ponieważ w 2006 gmina przy modernizacji zapomniała o tej wsi gdzie OBs-y nie działały od lat 90. Ale że trzeba było dokładać nowe szafy ośw. i bezpieczniki z wysięgnikami i oprawami zaliczyłem to jako budowę nowego oświetlenia

Zastosowano oprawy Elgo Leda z lampami sodowymi 100W na co drugim słupie. Wykonywał oczywiście PGE Dystrybucja S.A. Oddział Lublin - Zakład Energetyczny Kraśnik, pogotowie energetyczne, niestety u mnie za oświetlenie odpowiada pogotowie a nie brygady sieciowe
Stare urządzenia sterowania w rozdzielnicy stacyjnej pewnie dawno temu zostały zdemontowane więc założono nową szafkę na pierwszym słupie

Podczas modernizacji wycięto też 6 przewód, który napewno nie był oświetleniowym, dodam że pare domów miało przyłącza 5 przewodowe, czy to jakiś inny układ sieci (nie znam sie bardzo na układach sieciowych), na słupach ten 6 przewód też miał odgromnik.

I na odgałęzieniu jeszcze pozostałość po starym oświetleniu

Ostatnio zaczęli modernizować sieć, ale robili to prywaciarze wyłonieni w przetargu. Na tym słupie nr 8 zrobili jakoś dziwne połączenie dwóch obwodów, tak jak by było to zasilanie awaryjne drugiego obwodu tyle ze i tu i w ST rozłączniki są załączone... Ale to później omówimy, ja to rozrysuje

Najpierw wyjaśnijcie mi o co chodzi z tym dodatkowym przewodem co go wycieli

Oprawy na odcinku podpiętym pod nową stacje jeszcze nie świecą

Nowa stacja