Zastosowanie lamp LED - dyskusja

Dyskusje na temat diod LED

Moderator: cukrownik

Re: Moje źródła światła

Postprzez Watt » 11 grudnia 2014, 23:47

KaszeL napisał(a):Padają? U moich rodziców świeci łącznie 20 sztuk. Od prawie roku. Żadna nie padła. Na jakiej podstawie wyciągasz wnioski, że padają po 2 miesiącach?

Bo u mnie padła. Świeciła od lipca do września. Kompakt świeci już 4 lata. Przypadek :?:
Watt

Postprzez JeD » 11 grudnia 2014, 23:57

Uważam, że każdy ma prawo oświetlać się tym na co ma ochotę, i niech produkty które ludzi kupują kreuje konsument a nie jakieś ludki z UE
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez elek » 12 grudnia 2014, 12:46

Watt napisał(a):
KaszeL napisał(a):Padają? U moich rodziców świeci łącznie 20 sztuk. Od prawie roku. Żadna nie padła. Na jakiej podstawie wyciągasz wnioski, że padają po 2 miesiącach?

Bo u mnie padła. Świeciła od lipca do września. Kompakt świeci już 4 lata. Przypadek :?:

Jakbyś miał takich z 50 i by większość padła to nie byłby przypadek, na podstawie jednej sztuki nie jesteś w stanie w jakikolwiek sposób określić awaryjności.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
www.instagram.com/flurothyl
elek

Zdjęcia: 436

Postprzez Watt » 12 grudnia 2014, 14:42

Ta lampa LED kosztowała 50 zł i padła po 3 m-cach, a kompakt kosztował 20 zł i świeci 4 lata. I jak tu się nie zrazić do LEDów
Watt

Postprzez toomm40 » 12 grudnia 2014, 14:53

fakt, ceny bandyckie,niektóre LEDy są wręcz złodziejsko drogie a jakość śmieciowa :!: słyszałem o przypadkach odmowy reklamacji. dlaczego ? bo za drogie właśnie...a że świecą 300 godzin zamiast 30.000 ,to szczegół ;)
TELAM - i wszystko jasne :D
toomm40

Zdjęcia: 0

Postprzez MercuryFenix » 12 grudnia 2014, 16:04

Watt napisał(a):Ta lampa LED kosztowała 50 zł i padła po 3 m-cach, a kompakt kosztował 20 zł i świeci 4 lata. I jak tu się nie zrazić do LEDów

Elek napisal coś wyraźnie
Pasja czyni nas wyjątkowymi
MercuryFenix

Zdjęcia: 16

Postprzez Watt » 12 grudnia 2014, 16:14

A wydasz 50zł na coś co zepsuje się po 3 m-cach :?: Bo ja nie.
Watt

Postprzez lumix26 » 12 grudnia 2014, 16:44

Watt napisał(a):A wydasz 50zł na coś co zepsuje się po 3 m-cach :?: Bo ja nie.

producent daje na lampki gwarancje jakbyś trzymał dowód zakupu to masz prawo reklamować

a tak swoją nie oceniaj coś co miałeś tylko 1 rzecz
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez KaszeL » 12 grudnia 2014, 19:27

Watt napisał(a):

Z tego co pamiętam, to sam pisałeś, że ta lampka została zakatowana w oprawie, która robiła za piekarnik. Jeśli faktycznie tak było, to sam jesteś sobie winien. Na bazie takich doświadczeń nie możesz wyciągnąć żadnych racjonalnych wniosków, a już na pewno nie takie, że technologia LED jest do kitu. Abstrahując już do tego, to była jedna sztuka.... i jak by tego było jeszcze mało, to nie kosztuje 50zł, te lampki są na allegro tanie jak barszcz.
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez Watt » 12 grudnia 2014, 19:44

Ta która się zepsuła kosztowała 50zł :arrow: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20249226/
Watt

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Diody LED