Moderator: cukrownik
Luk napisał(a):A świetlówek kompaktowych nie zamierzam kupować, bo u mnie często się włącza i wyłącza światło, dlatego wtedy takie świetlówki biorą trzy razy więcej prądu.
Elektroservice napisał(a):I Ty wierzysz w te bzdury o 3 krotnie większym poborze prądu przy częstym załączaniu świetlówek ?
Luk napisał(a):Elektroservice napisał(a):I Ty wierzysz w te bzdury o 3 krotnie większym poborze prądu przy częstym załączaniu świetlówek ?
Powiedzmy, że ja w to nie wierzę. Ale co innego rodzice
Luk napisał(a):Pomijając nawet te oszczędności. Tak czy siak musiałbym przejść na LEDy, bo żarówki UE wycofuje. A świetlówek kompaktowych nie zamierzam kupować, bo u mnie często się włącza i wyłącza światło, dlatego wtedy takie świetlówki biorą trzy razy więcej prądu. Nic dziwnego, że mój tata nazywa je świetlówkami energokradnącymi
Elektroservice napisał(a):To jak w to nie wierzysz to możesz w przynajmniej swoim pokoju z powodzeniem stosować świetlówki kompaktowe. A na rodziców znajdzie się sposób, tylko musiałby ktoś znaleźć czas aby zrobić pomiary na świetlówkach kompaktowych i ich wyniki przedstawić na zdjęciach lub filmach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości