Niedawno listonosz przyniósł mi dwie paczuszki, obie pochodzące z Chin. Zamówiłem na ali dwie świeczki i jedna lampę A60 po 2W każda wszystkie lampy to filament. Co do jakości wykonania nie mam zastrzeżeń. Ilość światła więcej niz Pilska 15W żarówka, ale mniej niż Pilska 25W, tak na oko ze 170lm, barwa ciepła, prawie idealnie oddaje barwę żarówek o niskim watażu.
Minus tych lamp, to z powodu zastosowania w nich minimalistycznej przetwornicy i małej pojemności kondensatorze robiąc zdjęcia był widoczny efekt stroboskopowy. W moim pierwszym 8W filamencie tego zjawiska brak, więc producetn producentowi nierówny, mimo że wszystko i tak z Chin pochodzi. Jednak do małej lapmki nocnej, te filamenty są akceptowalne, a cena jakie za nie dałem rekompensuje wszystko. Za 1 sztukę świeczki zapłaciłem 2,66zł natomiast za lampe na E27 zapłaciłem 6,26zł, oczywiście przesyłka była wliczona w cenę lamp

Na trzonkach lamp jet wytłoczony rok produkcji, bedzie wiadomo jaki czas działały jak padną.

Lampy pobierają od 1,6W E27 do 1,8W E14 czyli prawie tyle ile powinny pobierać.
Teraz zamawiam sobie lampy filament ale o zimnej barwie, jak przyjda to wrzucę pare zdjęć.