To ja może wrzucę ostatnią iterację mojej testowej lampki LED. Dodałem ostatecznie komplet diod 4000K, w sumie 10 sztuk po 5 na każdym z dwóch radiatorów.

Całość zasilają dwa zasilacze Mean-Well HLG-185H po 200W każdy. Pierwszy (500mA) zasila szereg 10 LED 4000K 17,2W z ograniczeniem prądowym ustawionym na ~450mA, drugi (700mA) zasila szereg 8 sztuk LED 5700K 72W z ograniczeniem ustawionym na razie na 620mA. Tak niestety zostanie do czasu aż nie dorobię się aktywnego chłodzenia do tych radiatorów. Okolice 200W to maks co są w stanie pasywnie oddać. Ten zestaw LED 5700K zasilany prądem granicznym dałby grubo ponad 70k lm

Wcześniejszy setup LED 4000K (widoczny jeszcze na zdjęciach Marcina) składał się z 9 LED i miał ograniczony prąd pracy do około 250mA. Inaczej jeden radiator nie dawał rady termicznie odprowadzać tyle ciepła. W tej chwili diody na pełnym ciągu zjadają 450mA, to już praktycznie ich dopuszczalny prąd graniczny. Ogrom światła, ale te 10 małych diodek potrafi podgrzać oba radiatory do 55 stopni w tej konfiguracji

Tak swoją drogą w tym układzie bezwładność termiczna radiatorów jest tak duża, że mogę odpalić oba zestawy na pełnej mocy przez prawie godzinę zanim temperatury zaczną przeszkadzać.