KelVin napisał(a):Chociaż jeden LED z bardzo niskiej półki cenowej zaskoczył mnie pozytywnie, ale o tym niebawem

Teraz właśnie o tym.
LED AMM 10W 830Kupiłem ją do przedpokoju. Nie wiązałem z nią większych nadziei - lampa z niskiej półki cenowej (ja trafiłem na promocję - 3,99 zł), w dodatku inny model tej marki został negatywnie oceniony kilka stron wstecz. Ale jak to ja - byłem ciekawy. Kupiłem, kierowany chęcią posiadania własnego zdania na jej temat. Teraz trochę zdjęć.
Opakowanie

Lampa
Zamontowana
W akcji
Widmo
Przykładowe zdjęcie czegoś nią oświetlonego
Porównanie - to samo oświetlone żarówką halogenową 53W Pila
Moja opiniaJak już wspomniałem, ta lampa mnie pozytywnie zaskoczyła. Jakość światła bardzo dobra - ładne ~3000K bez zafarbów ani migotania. Osobiście Ra oceniam na około 85. Ogólnie - emituje światło bardzo podobne do Spectruma 10W z łazienki

Pewnie jakby ktoś mi je zamienił miejscami, nawet bym nie zauważył (aż do zgaszenia - AMM gaśnie prawie dwie sekundy, Spectrum ok. 0,5 s). Jak widać na zdjęciach (balansu bieli nie zmieniałem), w porównaniu do halogenu jest ździebko chłodniejsza - mnie się to podoba. Przedpokój w świetle żarowym jest trochę zamulający
Podsumowując - kolejny trafiony zakup. Jak będzie z trwałością? Nawet jeżeli kiepsko, to trochę sobie zdąży podziałać - w przedpokoju jest używana ok. 10-20 minut na dzień.