WC:

trojmiejski napisał(a):Modernizacja wagonu według projektu typowego dla lat 90-tych, oprawa w przedziale. Przekształtniki starego typu, piszczące przy rozruchu świetlówki. Wagon posiada system redukcji oświetlenia przy zbyt niskim napięciu, gaśnie wtedy jedna ze świetlówek. Zazwyczaj do takiej sytuacji dochodzi przy zasilaniu bateryjnym gdy baterie są zdechłe, lecz miałem okazję zaobserwować zadziałanie tego systemu po przełączeniu się na zasilanie prądnicowe, podczas powolnego rozruchu składu gdy moment przełączenia zasilania nastąpił przy zbyt małych obrotach prądnicy (stałoprądowa PW 114d-03). Później już nie zaobserwowałem takiej sytuacji gdyż każdy kolejny rozruch był dynamiczny więc przy podobnej zwłoce w przełączeniu z baterii na prądnicę, to moment przełączenia następował już przy znacznych obrotach prądnicy:
trojmiejski napisał(a):Przeglądając zrobione jesienią zdjęcia zauważyłem, że większość zmodernizowanych byków z serii 201Eo ma układ świateł taki jak opisane wcześniej EN57FPS czyli zarówno górne i dolne światła są zdublowane przez zastosowanie jednocześnie halogenów i LEDów:
Powrót do Oświetlenie w motoryzacji
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość