Krzysiek napisał(a):andrzejlisek napisał(a):Ten napis ma już minimum kilkanaście lat, odkąd pamiętam, zawsze już był, jednak wydaje mi się, że ten neon jest odnowiony kilka lat temu, jednak nie wiem, czy to prawda.
Rzeczywiście jego stan wygląda na bardzo dobry. Nie wiemy niestety ile ma lat. Budynek pochodzi pewnie z lat 70-tych lub 80-tych neon może pochodzić z tego okresu lub być nieco nowszy. Na zdjęciu nie widać tego dokładnie ale wydaje mi się że budynek był stosunkowo niedawno odnowiony, być może wtedy odnowiono również neon.
Czy neon świeci
andrzejlisek napisał(a): Krzysiek: Jak byś chciał ten neon dodać do swojej strony, to napisz, wyślę Ci zdjęcie wyższej rozdzielczości, niekadrowane, czyli takie prosto z telefonu
Chętnie dodam i ten neon do mojej strony.
Jakoś tak jest, że tam nie przechodzę wieczorami, ale 2 lata temu wydaje mi się, że neon świecił na niebiesko, przed odnowieniem też tak świecił.
Czy to prawda, że odnowienie neonu polega na odmalowaniu metalowej ramy i wymianie rurek na nowe (zrobione na wzór starych)?
Zapodam zdjęcie innego neonu, neon Poznańskich Słowików, ulica Święty Marcin (nie jestem pewny na 100%). Ten neon nie świeci, ale nie jestem pewien na 100%.