drąże temat caly czas, nawet znalazłem kilka kobiet które tam pracowaly, niestety "standardowo" żadna nie pamięta jaki to mogł być kolor , ludzie widać mieli to w dupie , ale szukam info caly czas
co do Owoszczi zrobiłem temu neonowi dokładniejsze foto , wychodzi na to że litery w srodku musiały być zielone, obręcz niestety nie wiadomo jaka była
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Poprawiłem neon "Owoszczi" i sylwetkę sportowca ze sklepu "Rekord":
Whites86, jeśli znalazłeś pracownice "Fabryki Kuchni", to może udałoby Ci się też znaleźć kobiety, które pracowały w "Jubiliejnym" jako fryzjerki (zdjęcie z 1983 roku):
oraz w "Gastronomie": Jedna z kobiet na ostatnim zdjęciu była podpisana jako Люда Поплёвина, niestety nie wiem, która. Zdjęcie prawdopodobnie z 1982 lub 1983.
oczywiście jest to możliwe nawet ostatnio był temat na rosyjskiej grupie o kobietach pracujących w gastronomie, niestety raczej już tego nie odkopie tam były podane nazwiska wszystkich i podpisane która żyje która już nie tylko zwykle niewiele to daje, bo albo nie chcą rozmawiać o prypeci albo nie pamietaja wielu rzeczy (może nie chcą ? ) ciężki temat, mało który mieszkaniec opowiada o tym mieście
przy owoszczi mały błąd zobacz na fotce jak mocowane były rurki na obręczy (gdzie sa otwory po neonach )
z powodu sporych problemów prywatnych troche zaniedbałem ten temat, dobrze że o tym pamiętałeś genialnie ci wyszło to logo, jak i cały neon, co do numeru sklepu to nie wiem jaki miał ,mysle ze nawet zamiast numeru sklepu mogł być tam po prostu adres budynku, mam zdjęcie tego ale przetrwała tylko sama tabliczka bez zadnych znaków
Ten neon zacząłem robić jeszcze w kwietniu, ale dopiero dzisiaj znalazłem w końcu czas, żeby go dokończyć. Możliwe, że też dzisiaj będzie gotowy cały budynek oraz poprawiony neon z warzywniaka.
EDIT: Jednak wczoraj się nie wyrobiłem, więc wrzucam gotowy neon dzisiaj.