Zielone rurki nie jestem pewien z jakiego okresu pochodzą choć słyszałem, że ten sklep jest z lat 90-tych, wcześniej był sklep z dywanami, czy dywany też miały neony jako szyldy to nie wiem.
Obecna wersja to pierwsza połowa lat 90, Szkło wymienione około 7 lat temu wraz ze zmiana barwy z białej zimnej na pom.czerwoną. Dokładnej daty zainstalowania nie znam ale mogę przy okazji podpytać się wykonawcy tej reklamy. Maciek.
Dzięki za info, pamiętam, że w 2011 ten neon niedomagał lecz na szczęście później go naprawiono:
Lokal w którym była apteka i w którym jest szafa sterująca neonem obecnie jest w remoncie, apteka wyniosła się parę miesięcy temu i przez ten czas neon nie był załączany, wtedy kiedy zrobiłem najnowsze zdjęcia to chyba był pierwszy raz kiedy został załączony po przerwie.
trojmiejski napisał(a):wtedy kiedy zrobiłem najnowsze zdjęcia to chyba był pierwszy raz kiedy został załączony po przerwie.
Drugi raz Pierwszy raz świecił się trzeciego listopada 2015
Sprawa tego neonu jest znana i są plany jego relokacji na wiosnę. Koordynuje to plastyk miejski, p. Jacek. Ja ze swojej strony będę lobbował aby neon ten po drobnym remoncie i odmalowaniu powrócił do przestrzeni miejskiej Maciek.