lepiej dawać fotki do Lightowej Galleri

Edziu napisał(a):Dziś chciałem wrzucić trochę fot na forum a tu patrzę fotosik wprowadza kolejne ograniczenia, a mianowicie ograniczył ilość zdjęć dla konta bez abonamentu tylko do 100,, Wychdzi na to że zmuszają do wykupienia abonamentu
, trzeba znowuszukać jakiejś alternatywy. jeszcze mnie zastanawia to czy oni nie poblokowali pozostałych zdjęć, pozostawiająć np. 100 ostatnich
bo wtedy to by było totalne przegięcie
Chyba najlepszą alternatywą byłby inageshack, może coś innegoco o tym uważacie
![]()
DocBrown napisał(a):Edziu napisał(a):Dziś chciałem wrzucić trochę fot na forum a tu patrzę fotosik wprowadza kolejne ograniczenia, a mianowicie ograniczył ilość zdjęć dla konta bez abonamentu tylko do 100,, Wychdzi na to że zmuszają do wykupienia abonamentu
, trzeba znowuszukać jakiejś alternatywy. jeszcze mnie zastanawia to czy oni nie poblokowali pozostałych zdjęć, pozostawiająć np. 100 ostatnich
bo wtedy to by było totalne przegięcie
Chyba najlepszą alternatywą byłby inageshack, może coś innegoco o tym uważacie
![]()
Zastanawiam się, czemu fotosik tak się zachowuje![]()
Już poprzednim wyczynem odebrali sobie sporo klientów, jednak wniosków żadnych nie wyciągnęli i dalej próbują wyłudzać kasę, chyba tym razem przygotowali sobie gwóźdź do trumny :lol:
KaszeL napisał(a):Widzę, że nie zdajecie sobie sprawy ile kosztuje utrzymanie takiego portalu
Samo łącze, to są koszty rzędu dziesiątek - jak nie setek tysięcy miesięcznie. Dla przykładu. Wg. w miarę aktualnego cennika, 100Mbps łącze klasy operatorskiej to dziś wydatek rzędu około 200000-250000pln netto miesięcznie. Wątpię, żeby fotosik zadowalał się 100Mbps. Mają raczej kawałek, jak nie cały gigabit. Im wolumen większy, tym oczywiście cena za 1Mbps mniejsza - ale przy 1Gbps symetrycznie wątpię żeby spadła poniżej 1mln zł/msc.
KaszeL napisał(a):Whites, zapominasz że sam zajmuję się hostingiem - znam aktualne ceny bo sam korzystam z tych usługDoc: Ja tylko staram się zwrócić uwagę, że to nie jest takie proste jak się wszystkim wydaje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości