moog i mirror kolejne wspólne hobby gra na klawiszach
Ja byłem ostatnio blisko zakupu automatu yamahy RX11, za 250zł. Nie no moog D50 myslę że to udany i dobry syntezator

u nas mieli go na pewno Lady Punk, i tak na słuch biorąc nie wiem czy nie używał go Bajm w piosence "Biała Armia". własciwie juz vintage zaczeli je chyba produkować w 87r, nie wiesz może który rocznik ten twój? A ten XP 10 też wygląda na vintage, chociaż tego wogule nie znam. Ja ostatnio od kumpla który gra na gitarze elektrycznej dostałem do naprawy flanger, po naprawie zrobiłem experyment i flanger podłączyłem pod keyboard thompsonic, który własciwie używam teraz tylko jako klawiatura MIDI, ale wracając do tematu, pominąłem w nim układ stereo, który wprowadza straszne szumy i zniekształcenia , i podłączylem bezpośrednio pod efekt, różnica jest ogromna na korzyść, np. string i synthbrass nabrały prawdziwej głębi, poniekąd odważę się powiedzieć nieźle przypominają prophet 5 czy polysix, na przyszłość zamierzam wykonać kopie tych efektów, i wmontować je na stałe do klawisza, który choć po części wtedy będzie syntezatorem, a we frontpanelu zrobić regulacje.
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...