Już chciałem pisać, że sprawa ucichła a problem nie został załatwiony...
Ale widzę że na szczęście jednak ruszyła.
Co prawda odzywam się z pewnym opóźnieniem, ale i tak Kaszlu ułatwiłeś mi zadanie, bo nie tylko do tego punktu mam zastrzeżenia.

A teraz dorzeczy, mam odmienne zdanie, w wielu względach nie zgodzę się z zdaniem Cieszyna i popieram zdanie kolegi Doca Brown .
Uważam że grafika w podpisach jaka się znajdowała do niedawna na forum, nie miała szkodliwego wpływu.
Jak dla mnie, elementy graficzne to dodatkowy element rozpoznawczy, dzięki temu jest mi łatwiej rozpoznać który tekst należy do kogo.
Zarówno animacje, jak i grafikę statyczną traktowałem jako sposób wyróżnienia się wśród innych i wcale nie uważam żeby było to w jakiś sposób krzywdzące dla pozostałych.
Podobne zdanie mam o reklamach w internecie.
Nie raz się z nich nabijam, jak są złośliwe to zazwyczaj się nie przejmuje, a czasem ich w ogóle nie zauważam. Najgorszym typem reklamy jakiej nie lubię to wysuwające się okno. Które na dodatek bardzo ciężko zamknąć, taka złośliwa reklama rzecze wiście przeszkadza.
Ale na szczęście reklam na forum nie ma.
Przyznam że ja także chciałem sobie wstawić pewnie element graficzny.
Lecz raczej tego nie zrobię, runiesz awatara nie mam do tej pory, bo jeszcze nie zdążyłem się wyznać na systemie.

Zanim Utilizer nie zwrócił na to uwagi, to byłem trochę zdezorientowanym w tym regulaminie,
jak i tym punktem „ 3.7”.
Nie więdnąc czego ten punkt dotyczy, jakiego podpisu ?
Z góry zakładałem że regulamin jest egzekwowany i przestrzegany w całości.
Oraz sądziłem że na podstawie zachowania kolegów i braku reakcji modelatorów,
w podświadomości mojej zrodziło się przekonanie że regulamin jednak dopuszcza grafikę w tym
konkretnym podpisie i prędzej cz później b się spytał, czego ten punkt dotyczy.
Jednak widzę że wcale tak nie było jak ja to myślałem.
Moim nie skromnym zdaniem, nie najlepiej to świadczy o kompetencjach tutejszej administracji
i modelatorach. Ale i tak jestem pewien że to się zmieni .
cieszyn napisał(a):DocBrown napisał(a):... proponuje jednak przeglądnąć inne fora, choćby te które podałem za przykład, tam administracja sciga o poważne wykroczenia, zamiast o obrazki w podpisach czy avatarach.
Doc - wykroczenie przeciwko Regulaminowi to wykroczenie i koniec. Każde powinno być, jak się wyraziłeś, "ścigane"
Więc nie proponuj adminom różnego traktowania różnych wykroczeń
Owszem, ścigać powinno się każde wykroczenie, ale grafika w podpisach nie musi być wykroczeniem na innym forum.
Bo na jednym forum grafika może być dopuszczona a na innym nie.
cieszyn napisał(a):DocBrown napisał(a):... . Myśle że jakieś wielkie ograniczenia i zakazy nie mają tu sensu bo zrobi się tu wyjątkowo sztywna i nudna atmosfera.
Znowu się nie zgodzę:
- zakaz animacji i dopisków w podpisach to nie są żadne
wielkie ograniczenia . To jest po prostu Regulamin, akurat w tym względzie bardzo rozsądny
Wybacz Cieszyn, ale mi trudno dopatrzeć się jakiegoś rozsądku w tym punkcie.
Moim zdaniem,( odwarze się to stwierdzić) jest w tym przypadku prawie bezsensowny !
cieszyn napisał(a):
- co do tej nudnej atmosfery: jeżeli właściwym środkiem na zaktywizowanie tego forum mają być animacje i jakieś tam pseudomądre sentencje (sorry, Twoje napisy się o taki poziom ocierają ) to chyba się mylisz. One właśnie wprost odpychają userów od większej aktywności, bo migają, i narzucają się stale z uporem godnym lepszej sprawy. Raz czy dwa można to przeczytać, ale stale?
Przecież nikt nas nie zmusza do wielokrotnego czytania tych podpisów, myślę że to kwesta przyzwyczajenia.
Co do tego, że te podpisy odpychają, to się nie do końca zgodzę, żarty w podpisach właśnie stały się jednym z elementów, które zadecydowały o tym że zarejestrowałem się na to forum, a nie na inne. Jedynie co mnie tu odpycha, to pisanie np. że "Soda jest wstrętna"-.
A co do podpisu Doca, to damnie był to po prostu tani żart, zaś grafika w jego podpisie mnie się akurat w miarę podobała i ostatnio współgrała z awatarem.
cieszyn napisał(a): A jak ktoś odpowiada paroma słowami, to ja (i chyba nie tylko ja) np. nie umiem ich tak szybko odnaleźć w gąszczu tych animacji i sentencji - więc pytam, czy o taki "komunikatywny" przekaz nam chodzi?
A tu się sobą trochę zgodzę, trzeba odszukiwać właściwy tekst, ale dla mnie to nie stanowiło do dotychczas większego problemu. A co do przekazu, to podpisy już noszą pewną informacje o użytkowniku.
cieszyn napisał(a):Dlatego kierując się dobrem tego forum i troską o jego wysoki poziom, po raz kolejny wnoszę do administracji o nakazanie bezwględnego przestrzegania przedmiotowego punktu Regulaminu.
To jedna z nielicznych rzeczy, z którą się w pełni zgadzam z przeciwnikami zmiany punktu " 3.7 ". Lecz świta mi ostatnio w głowie alternatywne rozwiązanie...