Lampy SHCP, SHLP TESLA.

Literatura zwiazana z szeroko pojętym oświetleniem, dokumentacja techniczna i fotograficzna.

Lampy SHCP, SHLP TESLA.

Postprzez swietlik » 25 sierpnia 2008, 18:39

Znalazłem niedawno notę katalogową czeskich peningów. Taka kartka była w opakowaniu zbiorczym.
Fajnie jak ktoś umiałby przetłumaczyć na nasz język to co tam jest napisane :P

SHCP - lampy w bańce przeźroczystej
SHLP - lampy w bańce pokrytej

Obrazek

Obrazek
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Re: Lampy SHCP, SHLP TESLA.

Postprzez DocBrown » 3 kwietnia 2009, 15:13

Ja niestety nic z tego nie rozumiem, ale Cieszyn z pewnością da radę to przetłumaczyć :mrgreen:
DocBrown

Postprzez cieszyn » 3 kwietnia 2009, 20:31

DocBrown napisał(a):Ja niestety nic z tego nie rozumiem, ale Cieszyn z pewnością da radę to przetłumaczyć :mrgreen:

To nie takie proste, bo ja znam język codzienny, a tam jest słów fachowych cała fura :lol:
Teraz się tego nie podejmuję, może kiedyś
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Jorgus » 6 sierpnia 2010, 22:43

swietlik napisał(a):Fajnie jak ktoś umiałby przetłumaczyć na nasz język to co tam jest napisane :P

proszę bardzo Świetlik.
na pierwszej fotce są warunki gwarancji ;)
na drugiej...no mam mały problem z paroma słówkami :oops:

inne szczegóły są (uvedemy?) obecnych warunkach technicznych i norm. ww lampy sodowe komunikacyjne są przeznaczone do pracy bez zapałonu.Lampy mogą być stosowane w oprawach do dużych lamp rtęciowych zatwierdzone bez żadnych EUZ,bez zmiany urządzenia, a przewody muszą być (zapalovacu?).Fazowe zasilanie przez cewki połączone tulejami.Pszy rozbitej bańce kontakt podziale światła grozi niebezpiecznym bezpośrednim kontaktem z napięciem.Dławik bez indukcyjności w wyniku (zapojeni?)natychmiastowe zniszczenie!Bańka lamp próżniowych, w trakcie postępowania może prowadzić do implozji.Bańka lamp próżniowych, w trakcie postępowania może być zakończona implozją.Samowolne okresowe wyłączanie życia może być również spowodowane przez przepięcia w sieci, nagłego spadku napięcia lub przeciążenia światła wykorzystywane przez niesprawne dławiki.
Uwaga,lampy SHRP210W wyposażone są w odblaskowe warstwy i przeznaczone są do oświetlenia obrotowo symetrycznych.

Napięcia-Napajeci napeti
Prąd-Jemenovity Proud
Gniazdo-Patice
dowolna pozycja świecenia-Poloha sviceni -libovolna
moc lampy-prikon vybojky
otrzymuje światło-nahrazuje vybojku
Jorgus

Zdjęcia: 0

Powrót do Katalogi, książki, opisy