Już nie mogę się doczekać fotek nocnych, w końcu te stare OUSy demontują bo wyglądały okropnie , a na dodatek ciemno pod nimi było, te oprawy bardzo ładnie pasują do tych słupów
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
neon44, bo technicznie nie da się ich wymienić, próbowano to zrobić przy innych ulicach i się nie udało. Edziu, nocne już zamieszczałem ale i tak zrobię następne na początku grudnia, mam nadzieję że lepsze
Przecież tą głowicę da się ściągnąć ze słupa i nałożyć nową. Mogliby te nieuzywane wysięgniki obciąć i zaspawać, tak jak czyniono w innych miejscach.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Paweł napisał(a):qba, a znasz przykład wymiany głowicy na maszcie MR
W Kołobrzegu powymieniali wszystkie głowice kwiatowe, ale to chyba nie były maszty MR, bo miały inny kształt, a stare głowice były walcowate ze stożkowatym czubkiem. Głowice kwiatowe wymienili też w Pile, zastępując 10 ramienniki z kwadratówkami na poczwórne z naświetlaczami.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Ale dziwne te wysięgniki. One od początku takie były? Widać, że dawniej było ich więcej.