przez mateusz 4 kwietnia 2009, 19:33
Widziałem chyba to miejsca ,u te kwiaty jak swieciły na rteciowo ostatnio ,znajduje się ono przy trasie nr.7 Warszawa - Gdańsk ?
Tak znajdują się przy trasie nr 7, z szosy widć tylko jeden, ale dwa lata temu widziałem że na nim świeciła trylko jedna oprawa na sodowo, mozliwe że w pozostałych są rtęciówki, ale w tym nie zauważyłem żadnej, albo kiedyś były rtęciówki
przez qba 5 kwietnia 2009, 00:48
Ale piękne! Zupełnie takie jak te, co pamiętam z wycieczki do Torunia. Ciekawe, że na rtęciowo świecą. Dziś już musi to być niespotykany widok, że kwadratówkowy kwiat świeci z LRFami. Chciałbym taki zobaczyć. Najlepiej z pomieszanymi rtęciówkami i sodówkami, ale rtęciówek więcej, to wtedy fajny kolor światła jest, jak się zmieszają. Mimo, że słupy niemalowane, to kwadratówki na zadbane wyglądają. Nie wiedziałem że takie kwiatki się jeszcze zachowały w Polsce.
Prędzej wiedziałem o tych kwiatach, ale nie miałem sposobności tam podjechać, ale ucieszyłem się że nadal tam są, takie kwiaty kwadratówek, obecnie rzadko spotkać, aczkolwiek, kilka lat temu takie same widziałem w Mrągowie na bocznicy kolejowej, w Golubiu Dobrzyniu też taki jest. Ale żeby sie tak zatrzymać i z bliska zobaczyć, to ostatnio jak takie w Toruniu jeszcze były mogłem.