qba napisał(a):Kwadratówki na przewieszce wiele razy widziałem. Ale w tym wątku nie widzę ich zdjęc
Zdjęcia chyba zostały usunięte
qba napisał(a):Kwadratówki na przewieszce wiele razy widziałem. Ale w tym wątku nie widzę ich zdjęc
CDM napisał(a):Kiedyś, jak to napisano wcześniej, był kłopot z oprawami przewieszkowymi, Metisy, czy OUSp nie były jeszcze produkowane, a koniecznym było zamontowanie czegoś w miejsce zniszczonych i zużytych OUSFów. Przebudowa oświetlenia tak, by pozbyć się przewieszek też z różnych względów nie wchodziła w rachubę, zaczęto więc wykorzystywać do tego celu kwadratówki, czasem nowe OUSy 250, a sporadycznie łyżki, w ten sposób miasto nie toneło w ciemnościach, a wykorzystano to, co wtedy było na rynku, lub po prostu jakieś oprawy z demontażu, z tej samej przyczyny przerabiano także OURy 700 na mniejsze moce i zakładano je ponownie.
DocBrown napisał(a):...A montaz zwyklych opraw na przewieszce jest dla mnie prowizorka i to bezmyslna, bo przeciez po co tak cudowac, skoro sa oprawy przystosowane fabrycznie wlasnie do przewieszek. Rowniez montaz oprawy przewieszkowej na normalnym wysiegniku jest bezmyslna prowizorka, bo przeciez jest sporo opraw, ktore fabrycznie do tego sa przystosowane.
otóż to ja ze zdumieniem widzę, że nie wyjasniłeś - bo do dnia dzisiejszego nawet mnie nie zapytałeś o zgodę na cytowanie zdjęć w niewłaściwym miejscu. Kto wie, może bym się zgodził? Ale przecież nawet nie zapytałeś, choć Ci to sugerowałem (zresztą wynikać to powinno ze zwykłej przyzwoitości)Myslalem, ze wszystko juz dawno wyjasnilismy, jednak niestety widze, ze nie.
Skoro tak sie burzysz, ze to zdjecie zostalo pokazane takze w tym temacie, to ok, juz go nie ma.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości