przez Edziu 3 października 2007, 18:24
Te kwiaty w Warszawie to mi się najbardziej podobają, tam chyba dominują o ile się nie mylę Strady i OUS 400. Poza tym świetne zdjęcia kolego cieszyn, czekamy na zdjęcia Ambasadorów. Na tym przedostatnim zdjęciu chyba widzę wystającego TUZa z kwadratówki.
przez Edziu 4 października 2007, 10:17
Miałem na myśli ten biały element. "TUZ" tzn. tyrystorowy układ zapłonowy, i jest on elementem znajdującym się w oprawie na lampy sodowe. OUS 400 okerśla się ogólnie Strady i Kwadratówki, te z zaokrąglonym kloszem to właśnie Strady, były produkowane zaraz po Kwadratówkach.
Edziu napisał(a):Strada jest nowsza od kwadratówki, Gdy niektóre kwadratówki ulegały uszkodzeniu a ich już nie produkowano zastępowano ją Stradą, która jest dość podobna, taka jest moja teoria.
Bardziej to wygląda na układ zapłonowy ZS 400, produkowany w PłońskuEdziu napisał(a): Na tym przedostatnim zdjęciu chyba widzę wystającego TUZa z kwadratówki.
qba napisał(a):Ciekawe czy w warszawie w tych kwiatach w niekrtórych kwadratówkach zdarzają sie LRFy i czy w nocy świecą wszystkie oprawy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości