przez KaszeL 15 września 2007, 14:19
Cieszyn, czy ten mechanizm nie powinien znajdować się wewnątrz klosza latarni? Ja zawsze myślałem, że tak jest.
Jasności mi brak
To zależy, co rozumiemy pod pojęciem Mechanizm. Może być tak, że zawór główny jest wewnątrz latarni, zaś uchwyt czy też dźwignia, o której piszę, jest umieszczony poza kloszem, żeby było łatwo nim manipulować - no i poprzez tą dźwignię odbywa się uruchamianie tegoż zaworu. Gdyby ta dźwignia była wewnątrz, to byłby problem z jej uruchomieniem, mogło by też się tak zdarzyć, że w trakcie manipulacji doszło by do uszkodzenia klosza.
Strasznie mi żal, że nie mam okazji być we Wrocławiu. Już bym tam od razu poleciał na Ostrów Tumski i sfocił te mechanizmy gaszenia i zapalania latarni gazowych!
Coś czuję, że przyszedł czas, żeby zmobilizować rodzinkę i ich aparaty foto we Wrocławiu. Nie wiem, jak na to zareagują, ale spróbować - nie grzech
Miał rację NEON - kolegę OURW ciężko namówić na wykonanie ruchu po mieście w celu sfocenia czegoś dla nas - forumowiczów

,
a może się mylę
Nie chcę "dobijać" naszego kolegi, ale gdyby się zaktywizował w tej kwestii, bylibyśmy mu wdzięczni - i już!