A dziś w teleexpresie o oświetleniu było od 15:58
http://tvp.info/teleexpress/wideo/16022011-1700/3908029
Czy to poważne ?
Wodzisławiu trwa wymiana opraw na energooszczędne, w ponad dwóch tysiącach latarni.
W miejscach najbardziej niebezpiecznych pojawi się dodatkowe oświetlenie. Prace powinny zostać zrealizowane do końca kwietnia. W pierwszej kolejności oprawy wymieniono na słupach parkowych na osiedlach: Piastów i częściowo na 1 Maja. Dobiega końca wymiana w dzielnicy Radlin II. Potem prace przeniosą się w inne części miasta. Dzięki temu uda się zaoszczędzić 1/4 dotychczasowych kosztów oświetlenia ulicznego.
Jorgus napisał(a):(...) czy ZE opłaca się wo gule wymieniać![]()
Myślę,że koledze chodziło o wyrażenie " w ogóle"Mannerheim napisał(a):Jorgus napisał(a):(...) czy ZE opłaca się wo gule wymieniać![]()
Co to kurka jest "wo gul"? To już czwarty Twój post w którym pojawia się to "coś"...![]()
BP NMSP
Mannerheim napisał(a):Jorgus napisał(a):(...) czy ZE opłaca się wo gule wymieniać![]()
Co to kurka jest "wo gul"? To już czwarty Twój post w którym pojawia się to "coś"...![]()
BP NMSP
Jorgus napisał(a):"wo gul" to po śląsku "dziwak".
Przepraszam,NIE CHCIAŁEM NIKOGO URAZIĆ.W sumie to mogłem to zdanie inaczej ułożyć i napisać poprawnie po polsku.
Mannerheim napisał(a):No bez jaj, myślisz że ktoś w to uwierzy? Marna ściema.
Jorgus napisał(a):Mam jeszcze prośbę,nie używajcie słowa "bana"(w zdaniu:dostaniesz bana),bo to słówko znaczy u nas "tramwaj".Jak pisaliście posty do kapiwita i używaliście tego zdania to miałem kłopot domyślić się o co chodzi
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości