Rodzaje kwiatów z pierścieniem w Gdańsku przedstawiłem na fotkach. Jak mam słownie wymienić, to w Gdańsku mamy:
kwiaty po 6 strad;
4 strady + 2 sintry;
6 sintr;
połówki powyższych;
4 strady + 2 OURW;
dwa unikatowe kwiaty po 6 ambarów na Przymorzu;
6 selenium;
5 selenium + 1 iridium;
2 sintry i z 1 sintrą;
unikatowe 12-ramienniki.
Prócz tych kwiatów, są też kwiaty po 6 i 3 strady na krótkich wysięgnikach bez pierścienia i parę innych unikatów. Sam nie posiadam pełnej wiedzy o gdańskich kwiatach, mógłby ktoś przybliżyć budowę kwiatów na obwodnicy koło Auchan? Zdołałem jedynie szybko się przyjrzeć, są to byłe 12-ramienniki z 4 stradami, oddalonymi od siebie nawzajem o 2 kikuty? Także prosiłbym o więcej historii, czy prócz kwiatów zredukowanych z 10 OURW do 4 strad i 2 OURW, a następnie z OURW wymienionymi na Sintry, były też kwiaty po 10 strad, później również zredukowane?
Byłem w Rumi, miłośnicy dobrego oświetlenia powinni raczej unikać tego miasta, bardzo ciężko spotkać coś ciekawego, gdyż prawie wszystkie oprawy w mieście to SL100. Dlatego myślę, że jest sens jedynie przedstawić kwiaty, z beznadziejnymi oprawami, ale w ciekawym układzie, 8 ramion i jedynie 2 odcięte kikuty. Znajdują się koło dworca w Rumi.

Pech chciał, że gdy w końcu coś ciekawego znalazłem to baterie się rozładowały, jedną ciekawostką są dziwne oprawy ukryte za przeźroczystymi ekranami dźwiękochłonnymi przy wyjeździe z Port Rumia, a drugą oprawy na ul. Generała Henryka Dąbrowskiego przypominające oprawy na przedostatniej fotce trzeciego postu na 4 stronie tematu o oświetleniu zewnętrznym w Hiszpanii.