Edziu napisał(a):podobne kwaiaty z fabrycznymi głowicami 6 ramiennymi sa też na al. Armii Krajowej W Gdańsku, a te 6 ramienne z OURW2250 były na całej długości tej trasy jeszcze w 97r, potem nagle się pojawiły te przeróbki i 4X SGS i przemalowano słupy na pomarańczowo
Tak, na al. Armii Krajowej są też takie kwiaty, a w Gdyni po przeróbce to tak wyglądają (prezentowałem te zdjęcia wcześniej w tym wątku):

One jednak pierścienia nie mają, a pierścieniowce z fabryczną ilością ramion mniejszą niż 10 i tymi konkretnymi odległościami między nimi spotkałem jedynie w Gdańsku przy Galerii Bałtyckiej:

Osobiście jednak mnie się wydaje, że te głowice są nowe i jedynie się wzorują na dawnych konstrukcjach.
O równych odległościach to jednak nie jest trudno spotkać:

Jak jest obecnie na tym odcinku Estakady gdzie w 2007 były owe kwiaty z OURW? Otóż są całkowicie nowe kwiaty, zrobiłem zdjęcie jednego takiego przy okazji fotografowania tych pomarańczowych, ale jak przeglądałem swoją galerię to dopiero teraz zauważyłem, że to zdjęcie umknęło mojej uwadze gdy selekcjonowałem zdjęcia do uploadu, nadrobiłem jednak stratę:

Przy okazji, podobnie nie wrzuciłem zdjęcia kwiatów na terenie AWFiS w Gdańsku: