qba napisał(a):Kiedyś u mnie był kwiat na 6 łyżek, który od kilku lat nie świecił, ale kiedyś podszedłem do niego po zmroku i okazało się, że wszystkie rtęciówki lekko jarzą się na fioletowo.
Trudno mi powiedzieć. Kwiat wyleciał w 2007r, a 10 lat wcześniej jeszcze świecił. Potem zakład, który tam był został zlikwidowany i wszystkie kwiaty, prócz jednego przerobionego z 6 łych na 4 strady, wyłączono - tak mi się wydawało przynajmniej, bo wiele innych opraw świeciło. I ok. 2005 - 6 r szedłem tam nocą i poszedłem zobaczyć ten łyżkowy kwiat i dostrzegłem te jarzące się LRFy. Podejrzewam, że mogły tak się jarzyć do samego końca.Lampka napisał(a):qba napisał(a):Kiedyś u mnie był kwiat na 6 łyżek, który od kilku lat nie świecił, ale kiedyś podszedłem do niego po zmroku i okazało się, że wszystkie rtęciówki lekko jarzą się na fioletowo.
mmm, chciałbym to widziećDługo tak się jarzyły, zanim (jak wnioskuję) konstrukcja wyleciała?
Widzę, że ten kwiat mógł działać jeszcze w latach 90-tych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości